Logo
ΔΕΥΑΝ: Η διοίκηση Καρανικόλα απαντάει με έργα ουσίας και όχι με λόγια του αέρα για λόγους εντυπωσιασμού

Με μία σύντομη έρευνα στην Διαύγεια καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι κατάφερε να κάνει η διοίκηση Καρανικόλα στην ΔΕΥΑΝ επί Προεδρίας Γεωργίου Τασιώνα.

  • Μελέτη – Κατασκευή κοινής ΕΕΛ των οικισμών Κοπανού, Επισκοπής και Αγγελοχωρίου –  Πολυπλατάνου,  με προϋπολογισμό 3.266.045,19 €.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε το 2011 επί των ημερών της δημοτικής αρχής του  κ. Καραμπατζού, υπογράφηκε σύμβαση  επί θητείας μας 23/12/2020 με ΑΔΑ: 6Η28ΟΕΜΣ-Ε9Χ και ξεκίνησε η υλοποίηση του 02/08/2022 επίσης επί θητείας μας. Αυτή τη στιγμή το έργο βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης.

  • Κατασκευή Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού (ΚΑΑ) οικισμών Κοπανού, Επισκοπής και Αγγελοχωρίου -Πολυπλατάνου, με προϋπολογισμό 5.499.492,85 €.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε το 2011 επί των ημερών της δημοτικής αρχής του  κ. Καραμπατζού και ξεκίνησε επί θητείας μας 01/10/2019. Το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί καθώς από τα 18,4 km του συνολικού δικτύου υπολείπονται 47m για την ολοκλήρωση του.

  • Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την Αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών υποδομών του Δήμου Νάουσας με προϋπολογισμό 373.100,00 € (Τηλεμετρία Ι).

Το έργο της τηλεμετρίας 1 σχεδιάστηκε αρχικά από την προηγούμενη διοίκηση με 16 σημεία ελέγχου (ΑΔΑ 6ΖΡΞ7ΛΛ-3Α8),τα οποία και καθυστέρησαν να δημοπρατήσουν επί σχεδόν μια τετραετία. Με το που αναλάβαμε, άμεσα δημοπρατήσαμε το έργο και υπογράψαμε σύμβαση το καλοκαίρι του 2020 εν μέσω covid. Το διάστημα αυτό, παράλληλα πήραμε 17σταθμούς «στο φάκελο». Αυτό ήταν εφαλτήριο για μας και ξεκινήσαμε μια σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά (φαίνεται από το αποτέλεσμα, μιας και ήδη το νέο έργο Τηλεμετρία2  σε χρόνο ρεκόρ είναι ήδη εγκεκριμένο) και δημιουργήσαμε ένα τιτάνιο έργο 17 «ανανεωμένων» και επικαιροποιημένων σημείων αλλά και 63(ΑΔΑ ΩΖΛΘ46ΜΤΛ6-5ΙΨ) από το μηδέν συμπεριλαμβάνοντας πλέον κάθε δημότη του Δήμου Νάουσας από το Ανω Σέλι μέχρι τον Αρχάγγελο κι από τα Πολλά Νερά μέχρι την Στενήμαχο. Το έργο αυτό δημοπρατήθηκε, συμβασιοποιήθηκε ΑΔΑ: ΩΜΜΜΟΕΜΣ-ΗΒΖ και ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του επί θητείας μας. 

  • Επέκταση συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού και ανίχνευση διαρροών δικτύου ύδρευσης και βελτίωση ποιότητας νερού του Δήμου Νάουσας (ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ ΙΙ ) 3.257.728,00 €, πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Το έργο της Τηλεμετρίας2 είναι ένα  έργο εξ’ ολοκλήρου της διοίκησης μας καθώς σχεδιάστηκε, έγινε η μελέτη, χρηματοδοτήθηκε την 17-6-2021 ΑΔΑ:ΩΖΛΘ46ΜΤΛ6-5ΙΨ

 και είναι έτοιμο να συμβασιοποιηθεί από την διοίκηση Καρανικόλα.

  • Εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και μείωσης μη τιμολογούμενου νερού, σε ψηφιακούς υδρομετρητές του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νάουσας 2.945.446,40 €, πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Το έργο της τοποθέτησης  7889 υδρομέτρων (ανεβάζοντας έτσι τον  αριθμό των σημείων ελέγχου σε αστρονομικό αριθμό μιας και όλα αυτά συνδέονται σε ένα σταθμό κεντρικού ελέγχου) είναι ένα  έργο εξ’ ολοκλήρου της διοίκησης μας καθώς σχεδιάστηκε, έγινε η μελέτη, χρηματοδοτήθηκε την 17-6-2021 ΑΔΑ:ΩΖΛΘ46ΜΤΛ6-5ΙΨ  και είναι έτοιμο να συμβασιοποιηθεί από την διοίκηση Καρανικόλα.

  • Εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου δικτύου ύδρευσης στην Δ.Ε.Υ.Α. Νάουσας 555.599,90 €, πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Το έργο είναι ένα  έργο εξ’ ολοκλήρου της διοίκησης μας καθώς σχεδιάστηκε, έγινε η μελέτη, χρηματοδοτήθηκε την 17-6-2021 ΑΔΑ:ΩΖΛΘ46ΜΤΛ6-5ΙΨ και είναι έτοιμο να συμβασιοποιηθεί από την διοίκηση Καρανικόλα. Το μόνο που έκανε η προηγούμενη διοίκηση ήταν μια σύμβαση με ιδιώτη πληρώνοντας την από το ταμείο της ΔΕΥΑΝ και αφορούσε τις ιδιωτικές συνδέσεις στο κέντρο της πόλης, σε οδούς περιμετρικά της πλατείας Καρατάσου δηλαδή ένα δέντρο σε ολόκληρο το δάσος.

  • Αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Νάουσας). Εντάχθηκε το έργο με τίτλο « Αναβάθμιση ΕΕΛ Δ.Κ. ΝΑΟΥΣΑΣ» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ύψους 2.827.865,00 €.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε με την υπ’ αρ. 21962/27-11-2020 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ΑΔΑ: Ω8ΧΝ46ΜΤΛ6-Ρ6Ρ επί διοίκησης μας και βρίσκεται στο στάδιο της συμβασιοποίησης. 

-8. Μονάδα Πρωτοβάθμιας Επεξεργασίας Νερού Νάουσας» του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ύψους 2.231.731,12€.

Το έργο σχεδιάστηκε αρχικά επί προεδρίας κ. Ι. Παρθενόπουλου όπου και πραγματοποιήθηκαν όλες οι εγκρίσεις και τα σχέδια και εντάχθηκε από την διοίκηση μας με την υπ. αριθμ. 829/18-6-2020 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της συμβασιοποίησης.

  • Έργο αποχέτευσης οικισμών Γιαννακοχωρίου – Μαρίνας Δήμου Νάουσας ύψους 8.016.129,00 €.

Το έργο είναι ένα  έργο εξ’ ολοκλήρου της διοίκησης μας καθώς σχεδιάστηκε, έγινε η μελέτη και  χρηματοδοτήθηκε από την διοίκηση Καρανικόλα με την 13-4-2023 ΑΔΑ: ΨΗΑΓ4653Π8-ΜΛΠ από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Η διοίκηση μας κατάφερε σε λιγότερο από μια θητεία να σχεδιάσει, να μελετήσει , να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιήσει  (να ξεκινήσει και σε κάποια να τελειώσει την υλοποίηση) έργα ουσίας. Έργα ουσίας που θα λύσουν χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους δημότες μας, όπως είναι η λειτουργία νέου δικτύου στην Νάουσα που σε συνδυασμό με την Τηλεμετρία θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των πολλών διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης, η νέα μονάδα επεξεργασίας νερού (νέα φίλτρα) στην Νάουσα που θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο της θολότητας του νερού, έργα αποχετευτικών δικτύων στις Τοπικές Κοινότητες  του Δήμου μας ώστε να μην μείνει ούτε ένας συνδημότης μας με βόθρους και πολλά αντιπλημμυρικά έργα με την κατασκευή δικτύων όμβριων υδάτων σε όλο το Δήμο.

Η διοίκηση Καρανικόλα απαντάει με έργα ουσίας και όχι με λόγια του αέρα για λόγους εντυπωσιασμού. 

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb