Logo
Με ευθύνη και σοβαρότητα-Της Ίλιας Ιωσηφίδου

Με μακροσκελή ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος κος Καρανικόλας μας προετοιμάζει για το πιθανό κλείσιμο του χιονοδρομικού των 3-5 Πηγαδιών για φέτος το χειμώνα και ρίχνει το φταίξιμο στην αντιπολίτευση επειδή στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν υπερψηφίσαμε την μονοσέλιδη εισήγηση του για 25ετή εκμίσθωση του χιονοδρομικού με όρους που θα όριζε η οικονομική επιτροπή.

Δεν θέλουμε να αποφύγουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν αλλά σαν απλοί δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας έχουμε δυστυχώς περιορισμένες δυνατότητες. Η άσκηση της διοίκησης είναι αποκλειστικό προνόμιο- αλλά και υποχρέωση- της παράταξης του δημάρχου.

Όπως θυμούνται οι συμπολίτες μας -καθώς η συνεδρίαση ήταν ανοικτή- πριν από ένα χρόνο το θέμα είχε ξαναέρθει για 35ετή εκμίσθωση με μια επίσης πρόχειρη ολιγοσέλιδη εισήγηση και όρους που εξασφάλιζαν τον μισθωτή και όχι το Δήμο. Τότε με δική του πρωτοβουλία ο δήμαρχος το απέσυρε, υποσχόμενος ότι μέσα στο διάστημα (1-2 ετών) της βραχύχρονης μίσθωσης θα φροντίσει να καθορίσει όρους που θα καλύπτουν και το Δήμο ζητώντας την συνδρομή και την άποψη των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων.

Δυστυχώς όμως μέσα στο χρόνο που μεσολάβησε ούτε η γνώμη μας ζητήθηκε, ούτε πληρέστεροι όροι καθορίστηκαν και το θέμα επανήλθε φέτος με ακόμη μικρότερη εισήγηση, με την οποία ουσιαστικά η δημοτική αρχή ζητούσε έγκριση για 25ετή μίσθωση και λευκή  επιταγή για να βάλει όποιους όρους επιθυμεί. Για να επιτύχει μάλιστα τη σύμφωνη γνώμη μας ο δήμαρχος έθεσε το εκβιαστικό δίλημμα ότι αν δεν υπερψηφίσουμε το χιονοδρομικό κινδυνεύει να κλείσει .

Ανεξάρτητα από τη θέληση μας για συνεργασία, σύμπνοια και συναίνεση, εκτιμώ ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ τόσο πρόχειρα και απερίσκεπτα να επιτρέψουμε την εκμίσθωση του βουνού μας και μάλιστα για 25 χρόνια.

Ο δήμαρχος θα πρέπει να μας περιγράψει το σχέδιό του για την επένδυση των 10,7 εκατομμυρίων, που ελπίζουμε και ευχόμαστε να γίνει από την επιδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης, να συγκαλέσει το συμβούλιο των αρχηγών των παρατάξεων και να αναθέσει σε ειδικούς τη σύνταξη των όρων της διακήρυξης ώστε να εξασφαλίζονται πρωτίστως τα συμφέροντα του Δήμου.

Κατόπιν να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο με ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ και να είναι βέβαιος ότι εμείς θα την ψηφίσουμε.

ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ που να εξασφαλίζουν το Δήμο δεν εκμισθώνουμε ούτε παραχωρούμε για 25 χρόνια το χιονοδρομικό μας!

Ίλια Ιωσηφίδου

Επικεφαλής «Δύναμης Δημιουργίας»

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb