Logo

katΈτοιμοι να καταπλήξουν το κοινό της Νάουσας στην ζωντανή τους εμφάνιση στο LOFT-espresso cocktail bar το βράδυ της Τετάρτης 2 Αυγούστου είναι η Κατερίνα Μορένα και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Οι δυο νεαροί ταλαντούχοι μουσικοί μιλούν στο inaoussa.gr, για την πορεία τους στο τραγούδι, τα μελλοντικά τους σχέδια αλλά και την ζωντανή εμφάνιση τους στο LOFT-espresso cocktail bar που τους φέρνει στη Νάουσα.

Πως και ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με τον χώρο της μουσικής;

Κατερίνα Μορένα: Η μουσική ήταν ανέκαθεν στην ζωή μου, η γιαγιά μου ήταν αυτή που παίζοντας ακορντεόν και τραγουδώντας στις χορωδίες της Νάουσας, μου έδωσε την πρώτη ευκαιρία να γνωρίσω την μουσική. Μου δίδαξε πώς να παίζω ακορντεόν και κιθάρα, τι σημαίνει φωνητική και πως πρέπει να χρησιμοποιούμε την φωνή μας. Ήταν τα πρώτα μουσικά μου ερεθίσματα.

Στην συνέχεια όντας στις αρχές του γυμνασίου, συμμετείχα σε μουσικό διαγωνισμό με τον κ. Απόστολο Ζαφειρίου.  Χάρη στην εξαιρετική του καθοδήγηση καταφέραμε να βγούμε πρώτη στην κατηγορία μας στην Μακεδονία και στην συνέχεια να διαγωνιστούμε στην Αθήνα, απέναντι σε καταξιωμένα μουσικά σχολεία από όλη την χώρα. Ήταν η στιγμή που ουσιαστικά κατάλαβα, ότι τραγουδάω και πόσο πολύ το αγαπώ αυτό. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του Χρήστου Λένου, που μου έδωσε την ευκαιρία να τραγουδήσω μαζί του και να μάθω πράγματα για την μουσική.

Βέβαια πάντα υπήρχε στην οικογένεια μου η μουσική. Ο πατέρας μου ήταν στην στρατιωτική μπάντα και έτσι δεν άργησα και εγώ να ασχοληθώ με την φιλαρμονική. Ξεκίνησα με κλαρινέτο, πέρασα από στο σαξόφωνο για  να καταλήξω τελικά στα τύμπανα για οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Μαυρίκιος Μαυρικίου: Η πρώτη μου επαφή ήρθε σε πολύ μικρή ηλικία. Στα 5 μου κι όλας ζήτησα να μάθω πιάνο και τραγούδι. Βλέπω σε φωτογραφίες και βίντεο τον μικρό εαυτό μου να τραγουδάει, να παίζει πιάνο και να απαντά σταθερά στις ερωτήσεις των ενηλίκων γύρω μου πως "εγώ όταν μεγαλώσω θα γίνω μουσικός και τραγουδιστής".


Κεφάλαιο «Greek Idol»: Πως πήρες την απόφαση το 2011 να συμμετάσχεις στον μουσικό διαγωνισμό;

katΠριν την συμμετοχή μου στο «Greek Idol», είχα καταθέσει την συμμετοχή μου και στο x-factor όπου αν και δέχτηκα πολύ καλές κριτικές, δεν κατάφερα στο τέλος να μπω στα live του παιχνιδιού.

Επιστρέφοντας στη Νάουσα και συζητώντας με την παρέα μου, την σκέψη να συνεχίσω να κυνηγάω το όνειρο μου, δέχτηκα την αμέριστη συμπαράσταση και την προτροπή τους να καταθέσω την αίτηση μου για το «Greek Idol» που ξεκινούσε το επόμενο διάστημα.

Ήταν μια απόφαση της στιγμής, ήμουν μόλις 19 ετών οπότε με την άγνοια κινδύνου που χαρακτηρίζει την ηλικία αυτή και το πάθος μου για το τραγούδι συμμετείχα στον διαγωνισμό. Τώρα δεν θα το ξαναέκανα.

Μαυρίκιος Μαυρικίου: Ήθελα να το ζήσω και δεν το μετανιώνω. Οι εμπειρίες και τα βιώματα που έζησα άξιζαν όλο τον κόπο και την ψυχοφθόρα κατά τη γνώμη μου διαδικασία των παιχνιδιών αυτών. Ειλικρινά όμως, οι άνθρωποι, οι συνάδελφοι, οι φίλοι και ο κόσμος που με άκουσε κι με στήριξε σε αυτά τα show είναι η προίκα όσων νέων καλλιτεχνών δοκιμάζονται σε αυτά και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική.


Πως έχει αλλάξει η ζωή σου από την συμμετοχή στον διαγωνισμό; Τι ακολούθησε την απόφαση αυτή;

katΚατερίνα Μορένα: Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάρα πολλά πράγμα στην πορεία μου στην μουσική.

Με την συμμετοχή μου στο παιχνίδι, «άνοιξαν» ουσιαστικά κάποιες «πόρτες» ως προς την αναγνωρισιμότητα του ονόματος και της φωνής μου στην Αθήνα.

Το 2012-13 συμμετείχα μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής αλλά και τον κιθαρίστα Earl Wya Lindo σε συναυλίες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Λάρισα για την ζωή και την πορεία του Bob Marley.

Το 2014 συμμετείχα στο «Βσικά…ευτυχές το 1980» με την Έφη Οικονομάκη και τον Γιώργο Χριστοδούλου και σε σκηνοθεσία του Νίκου Σούλη που ήταν μια εξαιρετική παράσταση με αναδρομές στην δεκαετία του 1980 και τραγούδια της εποχής, στο θέατρο Χαμάμ.

Ήταν η πρώτη φορά που μπήκα στην έννοια του musical και του θεάτρου, κάτι που αγάπησα ιδιαίτερα και θα ήθελα να συνεχίσω στο μέλλον με σπουδές πάνω σε αυτό.

katΑπό την συνεργασία μου με μια μάνατζερ την περίοδο εκείνη, είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο πλευρό του κ. Λάκη Παπαδόπουλου.

Για δυο χρόνια είχα την τιμή να περιοδεύσω μαζί του στην Ελλάδα, κάναμε συναυλίες, απέκτησα εμπειρία και πήρα σημαντικές εικόνες από τον χώρο.

Η τελευταία μας συναυλία ήταν στο Ηρώδειο το 2015.

Παράλληλα μεμονωμένα πραγματοποιούσα ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και συνέχιζα τις σπουδές μου.

Το περασμένο καλοκαίρι είχα την τιμή να τραγουδήσω το επίσημο τραγούδι του HOLI FESTIVAL, σε με μια μεγάλη περιοδεία στην Κρήτη όπου και παίξαμε με τα χρώματα.

Την περίοδο αυτή βρίσκομαι σε συζητήσεις με δυο δισκογραφικές εταιρείες και στο επόμενο διάστημα ελπίζω αυτές να ευοδωθούν ώστε να μπούνε σε ροή τα νέα πράγματα που έχω στο μυαλό μου.

Για τον χειμώνα που έρχεται, βρίσκομαι ήδη σε επαφές με μουσικούς χώρους στην Αθήνα ώστε να κανονίσουμε τις ζωντανές μου εμφανίσεις.

Μαυρίκιος Μαυρικίου: Θα έλεγα πως το ένα έφερε το άλλο. Οι δρόμοι άνοιξαν στην πορεία και με την συνεχή επιμονή και υπομονή κατάφερα κάτι που δυστυχώς είναι σπάνιο στις μέρες μας: Να κάνω αυτό που αγαπώ με αγάπη και σεβασμό και όλο αυτό να αγκαλιάζεται από τον κόσμο γύρω μου.


Η συνεργασία σας με τον Μαυρίκιο, πως προέκυψε και πως αποκτήσατε αυτή την υπέροχη χημεία στην σκηνή;

katΚατερίνα Μορένα: Τον Μαυρίκιο τον γνώριζα μουσικά παρά πολλά χρόνια, δεν είχε τύχει όμως ποτέ να συναντηθούμε σε κάποιο μουσικό στέκι της Αθήνας.  Κοντά μας έφερε ο πρώην μαέστρος μου και τωρινός μαέστρος και στιχουργός του Μαυρίκου στον «Μπούφο». Στο «Μπούφος μεζε αλλα μουζικ» τραγουδούσα ήδη εγώ και στην συνέχεια ήρθε και ο Μαυρίκιος.  Από την πρώτη στιγμή ταιριάξαμε μουσικά και με την πάροδο του χρόνου δέσαμε στην σκηνή και αποφασίσαμε μετά από έναν χρόνο κοινών εμφανίσεων να ξεκινήσουμε την περιοδεία μας στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Νιώθω πολύ τυχερή που συνεργάζομαι εδώ και έναν χρόνο με τον Μαυρίκιο, είναι ένας ταλαντούχος μουσικός και μαέστρος και βαθιά μουσική παιδεία. Πλέον δεν είναι απλά συνεργάτης μου αλλά πραγματικός φίλος μου, έχουμε δεθεί ιδιαίτερα καθώς ταιριάζουμε τόσο στο καλλιτεχνικό κομμάτι όσο και στον τρόπο που βλέπουμε την ζωή. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για την στήριξη και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου.


Είμαι ιδιαίτερα περιφανή που ο Μαυρίκιος είναι στην ΕΜΙ στο πλευρό του κ. Πλέσσα και που πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το τραγούδι του «Άραγε που;» σε στίχους του μαέστρου μας του Γιάννη Μιχαήλ. Μάλιστα ελπίζω την επόμενη φορά που θα βρεθώ στη Νάουσα να μπορέσω να παρουσιάσω στο κοινό και ένα δικό μου κομμάτι καθώς έχω την τιμή να μου το εμπιστευτεί και θα ήθελα πολύ να ακουστεί για πρώτη φορά εδώ.

Μαυρίκος Μαυρικίου: Με την Κατερίνα γνωριζόμασταν συναδελφικά αλλά δεν έτυχε να δουλέψουμε μαζί. Η συνάντηση μας φέτος στην μουσική σκηνή "Μπούφος" στην Αγία Παρασκευή μας έφερε πολύ κοντά. Ξεκινήσαμε για 1-2 μήνες.. έγιναν 3-4.. έγιναν 5-6 και στο τέλος χάσαμε τον λογαριασμό! Η αγάπη του κόσμου μας κράτησε μαζί και το Καλοκαίρι σε μια περιοδεία συναυλιών που πραγματοποιούμε. Επιτρέψτε μου να την ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά που αποδέχτηκε την πρόσκληση να στέκεται δίπλα μου και να υποστηρίζει το καθετί σε όλες αυτές τις βραδιές. Όσον αφορά την χημεία μας, πιστεύω ότι προέρχεται καθαρά από τα κοινά όνειρα, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που νιώθουμε όση ώρα στεκόμαστε πάνω στην σκηνή και όχι μόνον.


Πως προέκυψε η εμφάνιση σας στο LOFT-espresso cocktail bar;

katΚατερίνα Μορένα: Γνωρίζομαι προσωπικά πολλά χρόνια με τους υπευθύνους του LOFT-espresso cocktail bar και τους εκτιμώ ιδιαίτερα. Έχουν δημιουργήσει έναν εξαιρετικό χώρο με μοναδικό style και ύφος στη Νάουσα.

Από την περίοδο των Χριστουγέννων που βρέθηκα εδώ για διακοπές, υπήρξαν οι πρώτες σκέψεις για μια ιδιαίτερα μουσική βραδιά. Δυστυχώς οι υποχρεώσεις μου στην Αθήνα δεν μου επέτρεψαν να απολαύσω μια βραδιά με το κοινό της Νάουσας που τόσο πολύ επιθυμούσα. Τώρα όμως, την πρώτη Τετάρτη του Αυγούστου, μαζί με τον Μαυρίκιο θα παίξουμε ζωντανά στο LOFT-espresso cocktail bar και υποσχόμαστε να χαρίσουμε στους φίλους υπέροχες μουσικές στιγμές.

Μαυρίκιος Μαυρικίου: Την βδομάδα 11-18 Αυγούστου προσκάλεσα την Κατερίνα σε κάποιες συναυλίες στον τόπο που γεννήθηκα, στην Λεμεσό της Κύπρου στα πλαίσια της καλοκαιρινής μας περιοδείας και αφού αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση, μου την ανταπόδωσε ούτως ώστε να βρεθούμε καλλιτεχνικά και στον δικό της τόπο καταγωγής. Για εμάς τους νέους καλλιτέχνες που προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή για όλους, είναι πολύ σημαντική η στιγμή που βρισκόμαστε στον τόπο που ξεκινήσαμε, κάναμε τα πρώτα μας βήματα και τραγουδήσαμε τις πρώτες μας νότες πριν βρεθούμε σε όλες αυτές τις μεγάλες μουσικές σκηνές τις Αθήνας. Με χαρά λοιπόν αποδέχτηκα κι εγώ την πρόσκληση της και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που θα βρεθώ μαζί της εκεί, με τους δικούς της ανθρώπους, με τους φίλους της, με την οικογένεια της που γνώρισα και αγάπησα από την πρώτη στιγμή και με όσους άλλους μας τιμήσουν με την παρουσία τους.


Τι να περιμένει από εσάς ο κόσμος που θα βρεθεί το βράδυ της Τετάρτης στο live σας στο LOFT-espresso cocktail bar;

katΚατερίνα Μορένα: Οι φίλοι που θα βρεθούν στο live της Τετάρτης να περιμένουν μια βραδιά γεμάτη αγαπημένα τραγούδια.

Θέλουμε να τραγουδήσουμε παρέα, ζητάμε την συμμετοχή του κόσμου ώστε μαζί να απολαύσουμε μια μοναδική βραδιά κάτω από τον Αυγουστιάτικο ουρανό.

Μουσικές και αγαπημένες μελωδίες από όλο το φάσμα της μουσικής σκηνής δίχως περιορισμούς και μοναδικό σκοπό την διασκέδαση του κόσμου, μέσα από τα τραγούδια που έχει αγαπήσει και τον έχουν συνεπάρει.

Το βράδυ της Τετάρτης σας περιμένουμε όλους στο LOFT-espresso cocktail bar, για το πρώτο Αυγουστιάτικο event του μαγαζιού, με ανεβασμένη διάθεση και την υπόσχεση να σας χαρίσουμε μια αξέχαστη καλοκαιρινή μουσική βραδιά.

mavΜαυρίκος Μαυρικίου: Δεν είναι τυχαίος ο λόγος που είμαστε σχεδόν ένα χρόνο πια με την Κατερίνα μαζί καλλιτεχνικά σε αυτό το πρόγραμμα.

Θα το περιέγραφα ως ένα ταξίδι που σε αγκαλιάζει και σε παρασύρει μαζί του σε όλους αυτούς τους ρυθμούς που έχουμε εντάξει σε αυτό.

Έντεχνα, κλασικά, ποπ, ροκ αλλά και ελαφρολαϊκά μονοπάτια πάντα με τραγούδια με περιεχόμενο και ποιότητα με στόχο την διασκέδαση του μυαλού, του συναισθήματος αλλά και του σώματος.

Όλα αυτά είναι απαραίτητα. Φτάνει να βρεις την χρυσή τομή και τον τρόπο που θα τα συνδέσεις και θα τα αναπτύξεις σε ένα τετράωρο πρόγραμμα γεμάτο ρυθμούς, μελωδίες, χρώματα και αρώματα.

Τα υπόλοιπα θα σας τα πούμε με τραγούδια από το stage του LOFT, το οποίο ευχαριστώ θερμά και προσωπικά για την φιλοξενία. Σας περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία!


Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb