Logo

denΣτις πρόβες της θεατρικής ομάδας το «Καρπούζι» που το Σάββατο 7 Μαρτίου ανεβάζει την παράσταση «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ» βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης το inaoussa.gr.

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας παρότι δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να είναι όλα έτοιμα για την πρεμιέρα του Σαββάτου, μίλησαν στο inaoussa.gr δίνοντας μας πληροφορίες για την υπόθεση της θεατρικής παράστασης «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ».


Η θεατρική ομάδα το «Καρπούζι»

Το «Καρπούζι» δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2014 με σκοπό να ανεβάζει κυρίως εγχώριες παραστάσεις.  Μας άρεσε η ιδέα του «καρπουζιού», έτσι ώστε αν η παράσταση δεν είναι καλή να λέει ο κόσμος… Μάπα το καρπούζι…Η φιλοσοφία του καρπουζιού, είναι η συνέχεια του. Όπως στο  καρπούζι  υπάρχουν οι σπόροι για να δημιουργηθούν και νέα, έτσι και με τις παραστάσεις μέσα από την πρώτη θα μπορέσουν να έρθουν και οι υπόλοιπες. Άσε που όταν το βλέπεις πότε δεν μπορείς να ξέρεις τι έχει μέσα του. Στην θεατρική ομάδα μαζευτήκαμε παιδιά που έχουμε ξαναπαίξει μαζί, είμαστε φίλοι, το ταλέντο των παιδιών ήρθε σε δεύτερη μοίρα άλλωστε όσοι δεν είχαν έφυγαν από την ομάδα, σιγά σιγά περιμένουμε να φύγουν και οι υπόλοιποι. Στην ομάδα κυριαρχούν τα πειράγματα και οι αστεϊσμοί, περνάμε πολύ καλά και αυτό θέλουμε να «βγάλουμε» και στον κόσμο που θα έρθει στις παραστάσεις μας.


Η παράσταση «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ»

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της παράστασης κ. Γιάννης Καραμπέλκος μιλώντας για την παράσταση δήλωσε: « Ήθελα να διαπραγματευτώ το «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ» γιατί συμβαίνει πολύ συχνά στην ζωή μας. Βλέπουμε κάτι και νομίζουμε, αλλά δεν είναι αυτό που νομίζαμε εν τέλει, ή ακούμε κάτι και τελικά δεν είναι αυτό που ακούμε. Αυτό ήθελα να το μεταφέρω πάνω στο σανίδι, με διάφορες τρελές καταστάσεις, που η μια να καταρρίπτει την προηγούμενη. Φυσικά αυτό γίνεται σε υπερβολικό βαθμό, ο σκοπός της παράστασης είναι το γέλιο και ως τελικό μήνυμα το να μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα. Για να συμβεί αυτό φυσικά στην παράσταση υπάρχουν ακρότητες, υπερβολές και σουρεαλιστικές καταστάσεις.


Δεν θεωρώ πως κάνουμε κάτι το τρομερό αλλά το αγαπάμε πραγματικά και αυτό θέλουμε να βγει στους ανθρώπους που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Εμείς 5 μήνες τώρα που κάνουμε πρόβες γελάσαμε πολύ, το διασκεδάσαμε και θα θέλαμε και ο κόσμος που θα έρθει στο δημοτικό θέατρο Νάουσας να το χαρεί. Να έρθουν, να δουν την παράσταση και να φύγουν χαρούμενοι».


Η υπόθεση της θεατρικής παράστασης  «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ»

Έχουμε ένα ζευγάρι στο σπίτι του, το όποιο έχει κάνει αίτηση υιοθεσίας παιδιού, για κακή του τύχη όμως η κοινωνική λειτουργός που έρχεται στο σπίτι να ελέγξει την κατάσταση, έρχεται την ημέρα της κηδείας του πατριού του Σάββα. Την ημέρα της κηδείας είναι φυσικό να συγκεντρωθούν στο σπίτι συγγενείς και φίλοι, οι συγγενείς είναι βλαμμένοι, οι φίλοι είναι ακόμα πιο βλαμμένοι και ο Σάββας είναι μεθυσμένος. Σε αυτήν την κατάσταση υποδέχονται την κοινωνική λειτουργό και με τεχνάσματα προσπαθούν να την ξεγελάσουν.


Στην παράσταση εμπλέκονται- ο Σάββας που είναι μεθυσμένος (Δημήτρης Δούτσης), μια δωδεκαθείστρια, η γυναίκα του Σάββα (Ματίνα Τσένκου), η μια αδελφή του Σάββα που είναι απελπισμένη (Μαρία Καραϊσάρογλου) η δεύτερη αδελφή του Σάββα που είναι ωραιοπαθής (Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου), ένας φίλος του Σάββα Συριζαίος (Τρύφων Γιαβάλκας), ένας φίλος του Σάββα Χρυσαυγίτης (Γιάννης Μυλωνάς), ένας Καθολικός παπάς που ήρθε για την κηδεία (Γρηγόρης Γκιούρος), ένας τρελός φίλος του Σάββα (Γιάννης Καραμπέλκος) και η κοινωνική λειτουργός (Άννα Χλωροτύρη).


Τι να περιμένει ο κόσμος που θα έλθει να δει την παράσταση

Είναι μια παράσταση που γίνεται για να χαλαρώσει ο κόσμος, να το ευχαριστηθεί, να γελάσει και να περάσει ένα όμορφο βράδυ. Μέσα από την παράσταση που είναι επαγγελματικά στημένη, εμείς ως ερασιτέχνες ηθοποιοί θέλουμε να αποδώσουμε όσο πιο καλά μπορούμε τους ρόλους μας και να διασκεδάσουμε τον κόσμο που θα μας τιμήσει με την παρουσία του στο θέατρο.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

Ημέρες παραστάσεων:

Σάββατο 07/03/2015 (πρεμιέρα)- Κυριακή 08/03/2015- Τετάρτη 11/03/2015

Σάββατο 14/04/2015- Κυριακή 15/03/2015- Δευτέρα 16/03/2015

Ώρα: 20:30 Είσοδος: 5€ Προπώληση εισιτηρίων: ΚΑΒΑ ΓΙΑΒΑΛΚΑ- ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΡΚΤΟΣ


Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραμπέλκος

Παίζουν: Δημήτρης Δούτσης, Ματίνα Τσένκου, Γιάννης Μυλωνάς (Αλαντίν), Άννα Χλωροτύρη, Τρύφων Γιαβάλκας, Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου, Γρηγόρης Γκιούρος, Μαρία Καραϊσάρογλου, Γιάννης Καραμπέλκος.

mamoutzis


Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb