Logo

mominaction1Την ώρα που οι ηθικές αξίες και η έννοια της προσφοράς στον συνάνθρωπο περνάει ανάλογη κρίση με τον οικονομικό μαρασμό της χώρας, τέσσερα νεαρά κορίτσια από τη Νάουσα πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν την  «mom in action».

Πρόκειται για μια εθελοντική ομάδα υπό την αιγίδα της δημοτικής κοινότητας Νάουσας, με σκοπό την στήριξη των οικογενειών που έχουν πραγματικά την ανάγκη βοήθειας. Το inaoussa.gr βρέθηκε στο γραφείο Τουρισμού όπου και εδρεύει η «mom in action» και ενημερώθηκε για την λειτουργία και το σκοπό της εθελοντικής κίνησης αυτής.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα της mom in action;

mominaction2Χ. Μπόλα: Η ιδέα για την δημιουργία του mom in action προήλθε μετά από ένα περιστατικό στο οποίο ήμουν παρούσα σε ένα κατάστημα της Νάουσας. Συγκεκριμένα αντιλήφθηκα πως ο καταστηματάρχης έδινε δωρεάν πρωινό γεύμα σε παιδιά, λίγο αργότερα ενημερώθηκα πως πρόκειται για παιδιά οικογενειών που αδυνατούσαν να τους προσφέρουν έστω τα στοιχειώδη για την καθημερινή τους σίτιση. Με αφορμή αυτό το περιστατικό σε συνάντηση που είχα με τα υπόλοιπα μέλη του mom in action, συζητήσαμε το γεγονός και αποφασίσαμε να οργανώσουμε αυτή την εθελοντική ομάδα με σκοπό να στηρίξουμε τις άπορες οικογένειες στη Νάουσα. Η Μαρία Χατζηκυριάκου ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Τσουκαλά( πρόεδρος τη δημοτικής κοινότητας Νάουσας) και αφού τον ενημέρωσε για την ιδέα μας, ήρθαμε σε επαφή και με το δήμο Νάουσας ώστε να μπούν οι βάσεις για τη δημιουργία της εθελοντικής αυτής δράσης.

Με ποιον τρόπο λειτουργεί η mom in action;

mominaction3Ε. Ηλιάδου: Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές-άτομα που θέλουν να προσφέρουν και οι οικογένειες που έχουν ανάγκη μπορούν να μας βρουν Δευτέρα και Τετάρτη (18:00-20:00) στο γραφείο Τουρισμού, στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου Νάουσας. Εδώ μπορεί να γραφθεί ως εθελοντής, ώστε να μας βοηθήσει στις όποιες δραστηριότητες σχεδιάζει η mom in action (δίπλωμα ρούχων-συμμετοχή στο artville festival). Το θέμα είναι να υπάρχει θέληση και διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο.

Υπάρχουν δυσκολίες στην προσπάθεια σας αυτή;

mominaction4Ε. Ηλιάδου: Για να είμαστε  ειλικρινείς δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερες δυσκολίες, τόσο ο κ. Τσουκαλάς όσο και ο δήμος Νάουσας μας βοήθησαν όσο μπορούσαν για την υλοποίηση της ιδέας μας.

Χ. Μπόλα: Το μοναδικό πρόβλημα που έχουμε προς το παρόν έχει να κάνει με την συγκέντρωση τροφίμων. Αν και υπάρχει μεγάλη προσφορά σε είδη ένδυσης, στα είδη βρεφικής ηλικίας έχουμε ελλείψεις. Οι πάνες, τα μωρομάντηλα, τα γάλατα και οι σκόνες είναι ιδιαίτερα ακριβά και από αυτά έχουν ανάγκη οι οικογένειες που στηρίζουμε.

Μπορεί κάποιος να στηρίξει οικονομικά τη mom in action;

mominaction5Μ. Χατζηκυριάκου: Ο mom in action είναι εθελοντικός σύλλογος, οπότε δεν μπορούμε να διαχειριστούμε χρήματα από εθελοντές. Αν όμως κάποιος επιθυμεί να στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια μας, μπορεί να έλθει σε επικοινωνία μαζί μας και παρουσία του να αγοράσουμε τα απαρατήρητα είδη που στην συνέχεια θα διατεθούν σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

 

 

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου στο άκουσμα του mom in action;

mominaction6Β. Χατζηιωαννίδου: Τα σχόλια που λαμβάνουμε από τους πολίτες της Νάουσας είναι μόνο θετικά, απλά αυτό που  μας μεταφέρουν είναι πως τους ενδιαφέρει οι προσφορές που κάνουν να πηγαίνουν σε συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη. Έτσι και εμείς μέσα από τα δικαιολογητικά που ζητάμε από τις οικογένειες , προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν αξιόπιστοι.

Ποίος είναι ο αριθμός των οικογενειών που έχει στηρίξει μέχρι στιγμής;

Μ. Χατζηκυριάκου: Από την ημέρα που δημιουργήθηκε η mom in action έχουμε βοηθήσει 15 οικογένειες. Το θέμα της βοήθειας έχει να κάνει όμως και με τους εθελοντές και τα είδη που συγκεντρώνουμε. Όσο περισσότερα είναι τόσες περισσότερες οικογένειες θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στο μέλλον. Τα περιστατικά που έχουμε στηρίξει προς το παρόν τα έχουμε εντοπίσει μέσα από τη Νομαρχία, οπότε μπορούμε να γνωρίζουμε τις ανάγκες που έχουν.

Ποια θα είναι η συμμετοχή σας στο artville festival στις 3-14 Ιουλίου;

mominaction7Ε. Ηλιάδου: Στο artville festival θα συμμετέχουμε ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η δράση μας. Είναι άλλωστε μια διοργάνωση που σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με παιδιά και οικογένειες και εκεί θα μπορούμε να ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για τη mom in action. Υπάρχουν σκέψεις και για μελλοντικές δράσεις της mom in action που θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη συγκέντρωση της ομάδας στο γραφείο Τουρισμού στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να γνωρίσει τον χώρο, την δράση της mom in action και εμάς προσωπικά. Θα τους περιμένουμε όλους με μεγάλη χαρά και ελπίζουμε να φέρουν μαζί τους ότι μπορούν για βοηθήσουν τις οικογένειες που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως αν κάποιος γνωρίζει για οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, μπορεί να μας ενημερώσει και με απόλυτη εχεμύθεια πάντα,  θα προσπαθήσουμε να έλθουν σε επαφή μαζί της ώστε να παρέχουμε την στήριξη μας.

Σας περιμένουμε όλους τη Δευτέρα 17/06 στις 18:00 γιατί μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα παιδί να χαμογελάσει ξανά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2332026592

Βρείτε μας και στο facebook εδώ: mom in action


Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb