Τρίτη, Απρίλιος 23, 2024
Follow Us
ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ BLS ΓΙΑ ΤΟ TAEKWON-DO ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Διεθνή πιστοποίηση στη βασική υποστήριξη της ζωής (Basic Life Support-BLS) διαθέτει από σήμερα το Taekwon-do της Νάουσας μετά από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που παρακολούθησαν επιτυχώς ο προπονητής του Συλλόγου Δημητριάδης Παναγιώτης και το μέλος Παπαντωνίου Αγγελική.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο 14ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης με οργανωτή την Ανθρωπιστική Οργάνωση Kids Save Lives (Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές) και φορέα πιστοποίησης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council-ERC), το οποίο αποτελεί το Ευρωπαϊκό Διεπιστημονικό Συμβούλιο για την Ιατρική Αναζωογόνηση και την Επείγουσα Ιατρική φροντίδα. Η αποστολή του ERC είναι η διάσωση της ανθρώπινης ζωής με την εφαρμογή υψηλής ποιότητας καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης σε όλους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε πολύωρη εκπαίδευση στη βασική υποστήριξη ζωής χωρίς και με τη χρήση αξιόπιστου ημιαυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, στην αντιμετώπιση αναίσθητου θύματος και στην αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα. Τα αντικείμενα παρουσιάζονταν από έμπειρους εκπαιδευτές οι οποίοι στη συνέχεια αξιολογούσαν τις γνώσεις και τις ενέργειες των υποψηφίων που από σήμερα αποτελούν τους «πρώτους ανταποκρινόμενους» σε επείγουσες για τη ζωή καταστάσεις.

Το Taekwon-do της Νάουσας συνεχίζει δυναμικά θέτοντας σε ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των αθλητών και των μελών του και θα προχωρά συνεχώς σε ενέργειες που δείχνουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του καθώς και το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής.   

pa