Κυριακή, Νοέμβριος 27, 2022
Follow Us
«Σιωπηλός δολοφόνος» η ατμοσφαιρική ρύπανση – 238.000 νεκροί στην Ε.Ε. το 2020

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι υπεύθυνη για περίπου 238.000 πρόωρους θανάτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2020, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος. 

Ουκρανία: Ζήτημα επιβίωσης ο χειμώνας- Μπλακ άουτ πιθανόν μέχρι τον Μάρτιο

Μετά από εννιά μήνες πολέμου, η Ουκρανία έχει την πρωτοβουλία στο πεδίο των συγκρούσεων αλλά ετοιμάζεται παράλληλα να δώσει μια διαφορετική μάχη: να αναμετρηθεί με ένα βαρύ χειμώνα την ώρα που η Ρωσία βάζει στο στόχαστρο των επιθέσεών της τις ενεργειακές υποδομές της χώρας.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 8.300 άμαχοι νεκροί

Πάνω από οκτώ χιλιάδες τριακόσιοι άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα αφότου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε χθες Κυριακή στο Κίεβο ο γενικός εισαγγελέας Αντρίι Κοστίν.

Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα πάνω από 10 εκατ. πολίτες

Νέες ρωσικές επιθέσεις έπληξαν πόλεις σε όλη την Ουκρανία την Πέμπτη, «ακρωτηριάζοντας» ενεργειακές υποδομές και βυθίζοντας στο σκοτάδι εκατομμύρια νοικοκυριά καθώς μπαίνει ο χειμώνας και πέφτουν οι θερμοκρασίες.

Μεντβέντεφ: Η Δύση πλησιάζει σε παγκόσμιο πόλεμο

«Διεξάγοντας έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, η Δύση πλησιάζει πιο κοντά στον παγκόσμιο πόλεμο», έγραψε στο Twitter ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν.  

Ο παγκόσμιος πληθυσμός ξεπέρασε τα 8 δισεκατομμύρια – Το 1950 στη Γη υπήρχαν μόλις 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι

Ο παγκόσμιος πληθυσμός ξεπέρασε σήμερα τα 8 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ο οποίος θεωρεί ότι πρόκειται «για ένα σημαντικό ορόσημο στην ανθρώπινη ανάπτυξη» και μια υπενθύμιση «της κοινής μας ευθύνης να φροντίζουμε τον πλανήτη μας».

Η Ρωσία σχεδιάζει να επιστρέψει στη σοβιετικού τύπου στρατιωτική εκπαίδευση στα σχολεία

Η Ρωσία επαναφέρει τη στρατιωτική εκπαίδευση της σοβιετικής εποχής στα σχολεία λόγω και των τεράστιων απωλειών στα στρατεύματά της στην Ουκρανία.

Ουκρανία: «Οι Ρώσοι έχουν 100.000 απώλειες» λέει ο επικεφαλής του στρατού των ΗΠΑ

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, εκτίμησε ότι ο στρατός της Ρωσίας μετρά πάνω από 100.000 νεκρούς και τραυματίες στον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας πως ίσως και οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανόν έχουν ίδιες απώλειες. 

8 δισεκατομμύρια άνθρωποι: Η «ακτινογραφία» του πληθυσμού της γης – Η Ινδία θα ξεπεράσει την Κίνα το 2050

Σημαντική δημογραφική ποικιλομορφία καταγράφεται μεταξύ ορισμένων περιοχών του πλανήτη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που σημειώνει ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός, που θα αριθμεί 8 δισ. ανθρώπους στα μέσα Νοεμβρίου, θα συνεχίσει να αυξάνεται, αν και με πιο βραδείς ρυθμούς, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που υπογραμμίζει τη σημαντική δημογραφική ποικιλομορφία μεταξύ ορισμένων περιοχών του πλανήτη.

Ένα στα οκτώ πουλιά στον πλανήτη κινδυνεύει με εξαφάνιση

Αβέβαιο φαίνεται να είναι το μέλλον των πουλιών σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για το Καθεστώς Διατήρησης των Πουλιών στον Κόσμο (State of the World’s Birds Report 2022).