Κυριακή, Νοέμβριος 27, 2022
Follow Us
Το σύνδρομο του «καλού παιδιού»

Πολλοί από εμάς κουβαλάμε το σύνδρομο του «καλού παιδιού», καθώς οι γονείς συνηθίζουν, συχνά, να λένε στα παιδιά τους την φράση «Nα είσαι καλό παιδί».

ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ

Στο σχολείο τα παιδιά καλούνται καθημερινά να συγκρατήσουν πληροφορίες που τους δίνονται και στην συνέχεια να τις ανακαλέσουν όταν θα τις χρειαστούν ξανά.

Μαμά, είμαι άρρωστος!

Όλα τα παιδιά, στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, περνάνε ήπιες και συνήθεις αρρώστιες, καθώς χτίζουν το ανοσοποιητικό τους. Σίγουρα τέτοιες στιγμές σας προκαλούν ανησυχία και ανασφάλεια, διότι δεν μπορείτε να καταλάβετε πάντα πόσο άρρωστο είναι, μόνο από την περιγραφή του πώς νιώθει.

Σειρά επαφών για την διοίκηση του συλλόγου διαβητικών Ν Ημαθίας "ΓΛΥΚΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ"

Την Δευτέρα στις 14 Νοεμβρίου η διοίκηση του συλλόγου διαβητικών Ν Ημαθίας "ΓΛΥΚΙΆ ΙΣΟΡΡΟΠΊΑ" μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής ομοσπονδίας Διαβήτη ΕΛΟΔΙ κ.Συκιωτη Δημήτρη επισκεφθήκαμε στο γραφείο του τον κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζιδη Κωνσταντίνο.

Καθυστέρηση στην γλωσσική έκφραση

Ταυτίζεστε και εσείς με μια από τις παρακάτω μαρτυρίες γονέων;

Δεν θέλω να κάνω μπάνιο!

Πολλοί είναι οι γονείς που διαμαρτύρονται ότι το παιδί τους δεν θέλει να κάνει μπάνιο και πως η ώρα αυτή, η οποία για τους περισσότερους από εμάς είναι μια στιγμή χαλάρωσης, καταλήγει σε μια μαρτυρική στιγμή έντονης γκρίνιας και μεγάλης αναστάτωσης.

Ο ΣΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ

Με τον όρο σιγματισμό εννοούμε τον ελλιπή σχηματισμό του φωνήματος < σ> αλλά και των λοιπών συριστικών όπως το /ζ/ /ψ-πσ/ ,/ξ-κσ/, /τς/ και /τζ/.

Πώς να ακούνε τα παιδιά χωρίς φωνές

Πειθαρχία χωρίς φωνές

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ- ΜΕΡΟΣ 2

Το παιχνίδι για τα παιδιά αποτελεί την εσωτερική τους φωνή. Μέσα από αυτό προσπαθούν να εκφραστούν και να αποφορτιστούν, είναι ο δικός τους κόσμος τους. 

Πώς μαθαίνει το παιδί να μοιράζεται

Στην ηλικία των 2-3 ετών, τα παιδιά αρχίζουν να διεκδικούν περισσότερο τα πράγματα και μαθαίνουν τι είναι η κτητικότητα.