Πέμπτη, Μάρτιος 30, 2023
Follow Us
Τι είναι το Messy Play;

Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών είναι αυτά που περιλαμβάνουν την χρήση των αισθήσεων όπως: αφή, όραση, ακοή, γεύση και όσφρηση.

Αισθητηριακή Δίαιτα: Τί είναι και πώς μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί

Η αισθητηριακή δίαιτα είναι ένας όρος που τον επινόησε η Patricia Wilbarger και, αρχικά, χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τη θεραπεία της αισθητηριακής αμυντικότητας [αισθητηριακή αμυντικότητα είναι η αντίδραση του ατόμου σε ακίνδυνα ερεθίσματα που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν είναι επώδυνα, π.χ. το κατέβασμα μιας σκάλας].

Ανάπτυξη του λόγου μέσα από ρουτίνες

Πως μπορώ να βοηθήσω στην ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας του παιδιού μου;

Οι νυχτερινοί τρόμοι των παιδιών

Αρκετοί γονείς αναφέρουν ότι τα παιδιά τους ξυπνάνε τρομαγμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας, πιθανόν λόγω κάποιου τρομακτικού εφιάλτη.

Τα παιδιά επικοινωνούν μόνο όταν αρχίζουν να μιλάνε;

Αρκετοί γονείς πιστεύουν ότι τα παιδιά τους αρχίζουν να επικοινωνούν μόνο όταν ξεκινήσουν να μιλάνε!

Πώς μπορεί να μάθει το παιδί να χάνει

Το να θέλει ένα παιδί να κερδίσει σε ένα παιχνίδι ή σε έναν αγώνα είναι απόλυτα φυσιολογικό και καθόλου περίεργο. Αυτό που δεν θέλουμε να συμβαίνει, όμως, είναι να θυμώνει ή να απογοητεύεται σε μια ενδεχόμενη ήττα.

Όταν το παιδί σωπαίνει…

Όλοι όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε παιδιά το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

Τα εσωστρεφή παιδιά

Όλοι γεννιόμαστε με έμφυτη την διάθεση να γνωρίσουμε και να συναναστραφούμε με άλλους ανθρώπους, να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα μας, τις επιθυμίες μας και γενικά να επικοινωνήσουμε.

Οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης στην νηστεία της Αντιγόνης Μπέκα Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως, εξαιτίας του αποκλεισμού προϊόντων ζωικής προέλευσης (κρέας, αβγά, γαλακτοκομικά) κατά την διάρκεια της νηστείας, η κάλυψη των πρωτεϊνικών αναγκών είναι πολύ δύσκολη. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν αρκετές καλές πηγές πρωτεΐνης στην νηστεία όπως:

Τα παιδιά βιώνουν και αρνητικά συναισθήματα

Στο άκουσμα της φράσης ενός παιδιού «Είμαι στεναχωρημένη/ος», οι γονείς, συνήθως, σκέφτονται «Είναι πολύ μικρό. Τι μπορεί να το στεναχωρεί;».