Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Handball: Τα νέα του Ζαφειράκη Νάουσας

Ήττα του “Ζαφειράκη” από τον ΠΑΟΚ και τον Διομήδη. Αυτό το Σάββατο  4/2, υποδέχεται την Δράμα ‘86.

mpakar

Δύο ήττες γνώρισε η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Ζαφειράκη, στις αναμετρήσεις τις απέναντι στον ΠΑΟΚ με σκορ 28-25 και με τον Διομήδη Άργους με σκορ 27-21.

Ειδικότερα, όσον αφορά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που ήταν και ο πρώτος επίσημος, μετά την διακοπή των Χριστουγέννων, για τον Ζαφειράκη, η ομάδα της πόλης μας παρουσίασε εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν ανταγωνιστική.

Μικρά δικά της λάθη, αλλά κυρίως μερικά κόντρα σφυρίγματα από τους διαιτητές του αγώνα ήταν αρκετά ώστε να μην επιτρέψουν στην ομάδα του Ζαφειράκη να κερδίσει τον αγώνα, συνδυαστικά φυσικά με την μεγάλη δυναμική των παικτών του ΠΑΟΚ.

Όπως φαίνεται και από τη διακύμανση του σκορ, οι παίκτες της Νάουσας ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ, με μικρή όμως διαφορά που μπορούσε να επιτρέψει ένα “στραβοπάτημα” από τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Όσον αφορά την επιθετική αποτελεσματικότητα των παικτών μας, από 5 γκολ σημείωσαν οι Ναουσαίοι Γιώργος Θεοδωρόπουλος και Πέτρος Ρότζιος, ενώ ακόμη 5 γκολ σημείωσε ο έμπειρος Φώτης Μισαηλίδης με τον Αποστολίδη Διογένη από τη Βέροια να ακολουθεί με 4.

ΠΑΟΚ- ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 28-25

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 5-3, 7-4, 11-6, 13-9, 17-11 (ημχ), 19-12, 19-14, 22-17, 24-21, 26-22, 28-25
ΠΑΟΚ (Γούσιος): Γκιγκοφ, Δούγιας 1, Ελευθεριάδης 2, Τσαμουρίδης 1, Νικολαϊδης 2, Παπαζογλου, Τζωρτζίνης 1, Αποστόλου, Μοϊσίλοφ, Τσαναξίδης 3, Κουκμίσης 5, Καβουσανάκης 2, Τριανταφυλλίδης Δ. 5, Λαδάκης 5, Τριανταφυλλίδης Αν. 1, Γιαβασίδης.
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ(Δεληγιάννης): Αθανασίου 1, Μπόλας 1, Τσουκαλάς, Τζουβάρας, Τσαγκεράς 2, Θεοδωρόπουλος 5, Ρότζιος 5, Μισαηλίδης 5, Αποστολίδης 4, Γαλίτης, Μίλοβιτς 2, Βαφείδης, Τσάτσας 1, Δασκαλόπουλος, Λόλας.

Καλό ξεκίνημα, αλλά κακό κλείσιμο στο ματς με τον Διομήδη Άργους.

 Ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα έκανε η ομάδα του Ζαφειράκη, στον εκτός έδρας - εξ αναβολής αγώνα της 14ης αγωνιστικής της Handball Premier, απέναντι στον Διομήδη Άργους που ωστόσο δεν επιφύλαξε και το ίδιο τέλος, καθώς η ομάδα μας ηττήθηκε με σκορ 27-21.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Κίου Αργολίδας, την Τετάρτη 1/2/23, οι αθλητές της Νάουσας “έβαλαν δύσκολα” στην ομάδα του Άργους, καθώς προηγήθηκαν για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού του αγώνα. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 15-13. Δυστυχώς για την ομάδα μας όμως, το δεύτερο μέρος δεν ήταν το ίδιο καλό.

Πολλά τεχνικά λάθη των αθλητών του Ζαφειράκη, μαζί με πολλά χαμένα σουτ επέτρεψαν στον γηπεδούχο Διομήδη να βγει μπροστά στο σκορ μέχρι και με 6 γκολ διαφορά και να κρατήσει το προβάδισμα  μέχρι τέλους. Η έμπειρη ομάδα του Άργους, που βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ζαφειράκη και έδειξε σημαντικά ανώτερο πρόσωπο στο δεύτερο μισό του αγώνα. Κάπως έτσι ο αγώνας έληξε 27-21.

Από την ομάδα του Άργους ξεχώρισε, επιθετικά και αμυντικά, ο Ναουσαίος αθλητής Χρήστος Τσιγαρίδας, που ανδρώθηκε μέσα από τον Ζαφειράκη, ως αθλητής, και διαπρέπει τα τελευταία χρόνια σε διάφορες ομάδες της νοτίου Ελλάδας.

Από την άλλη πλευρά, για μία ακόμη φορά, την ομάδα του Ζαφειράκη, “σήκωσε στην πλάτη του” ο αρχηγός της Γιώργος Θεοδωρόπουλος που σημείωσε και τα 11 από τα 19 γκολ της ομάδας του.

Δωρεά στη μνήμη της κ. Λένας Πετράκη

Λίγο πριν την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο έφορος του τμήματος χάντμπολ του Ζαφειράκη παρέδωσε στους ανθρώπους του Διομήδη, δωρεά της ομάδας της Νάουσας στη μνήμη της κ. Λένας Πετράκη. Η κυρία Πετράκη είχε διατελέσει επί πολλά χρόνια Γενική Γραμματέας και Γενική αρχηγός της ομάδας χάντμπολ του Διομήδη και έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν περίπου από 6 μήνες, σκορπίζοντας θλίψη στο πανελλήνιο και ειδικά στο χώρο του χάντμπολ.

Ήταν μια κίνηση υψηλού συμβολισμού από τον Ζαφειράκη, που δείχνει την ενότητα και την ευγένεια που προάγει ο αθλητισμός.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 27-21

Τα πεντάλεπτα: 2-3, 5-5, 9-7, 10-8, 13-11, 15-13 (ημχ), 16-14, 20-15, 21-16, 21-17, 24-19, 27-21

Διομήδης Άργους (Ζαραβίνας): Κωστούλας, Τσάκαλος 3, Τζίμπουλας 4, Τσιγαρίδας 4, Τσβίγετιτς 1, Τερλέτσκι, Ασβεστάς 5, Χατζηκωνσταντίνου, Καϊμακάμης, Τότος 2, Μπετζιλαλί 4, Μάνθος 3, Μπεκιάρης, Άντζελιτς, Ζίφκοβιτς, Λιόλιος 1.

Ζαφειράκης Νάουσας (Δεληγιάννης): Αθανασίου, Μπόλας 3, Τσαγκεράς, Θεοδωρόπουλος 11, Μπουμπουλέντρας, Ρότζιος 1, Μισαηλίδης 4, Μπιλιούρης, Αποστολίδης 1, Γαλίτης, Μίλοβιτς 1, Βαφειδης, Τσάτσας, Δασκαλόπουλος.

Υποδέχεται τη ΔΡΑΜΑ 86 το Σάββατο στο ΔΑΚ Νάουσας.

Την ομάδα της Δράμας 1986 υποδέχεται το ερχόμενο Σάββατο 4/2/23, στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάουσας, στις 18:00, ο Ζαφειράκης στη συνέχεια της προσπάθειας του για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία της Handball Premier.

Η παρουσία του κόσμου και η στήριξη προς την ομάδα μας είναι σημαντική, προκειμένου να την ενισχύσουμε όλοι μας!

hapar