Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
Follow Us
Πολύ μεγάλη νίκη του Ζαφειράκη επί του Ιωνικού

Παρά τους τραυματισμούς που δυσκολεύουν την ομάδα.

Μια πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ζαφειράκης Νάουσας, στο χάντμπολ, κερδίζοντας εντός έδρας τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας με 23-21.

Η νίκη της ομάδας της Νάουσας ήταν διπλά σημαντική, καθώς πέρα από το υψηλό βαθμολογικό ενδιαφέρον του αγώνα, η ομάδα της Νάουσας είχε πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει και φάνηκε μέσα στο γήπεδο πως το έκανε επιτυχώς.

Το χειρουργείο του Πέτρου Βαφείδη (που υπέστη ρήξη χιαστού), τους σημαντικούς τραυματισμούς Θεοδωρόπουλου, Λόλα και Τσαγκερά, ήρθε να “συμπληρώσει” μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα και η ασθένεια του Φώτη Μισαηλίδη που έχασε αρκετές προπονήσεις λόγω πυρετού. Με τα δεδομένα αυτά, ο Ζαφειράκης κλήθηκε σήμερα να αγωνιστεί, στο κατάμεστο (όπως πάντα) γήπεδο της Νάουσας, απέναντι στην ομάδα του Ιωνικού Ν.Φ. και σίγουρα δεν είχε τις πιθανότητες με το μέρος του.

Όσοι παρακολουθούν από κοντά την ομάδα της Νάουσας, παρατήρησαν πως στο αρχικό αγωνιστικό σχήμα υπήρχαν πολλές αλλαγές από τον έμπειρο τεχνικό κ. Δεληγιάννη. Ο προπονητής της Νάουσας είχε την ευκαιρία σήμερα, αναγκαζόμενος και από τις απουσίες αθλητών του, να αξιοποιήσει όλους τους παίκτες του πάγκου του. Το αποτέλεσμα και οι χειρισμοί του όχι απλώς τον δικαίωσαν, αλλά απέδειξαν και την σοβαρή δουλειά που γίνεται στο κομμάτι των προπονήσεων.

Από το πρώτο λεπτό, όλοι οι παίκτες ήταν έτοιμοι να παίξουν και να “σταθούν” μέσα στο γήπεδο, παρά τις απουσίες “βασικών” αθλητών.

Η ομάδα του Ιωνικού κατείχε τα ηνία στο σκορ για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο ο Ζαφειράκης στάθηκε απέναντι του πολύ δυνατά αμυντικά και επιθετικά, γεγονός που φαίνεται από τη διακύμανση του σκορ. Σε πολλές περιπτώσεις η ομάδα της Νάουσας ισοφάρισε τον προπορευόμενο Ιωνικό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βγει μπροστά. Κάπως έτσι και κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, οι δύο ομάδες γύρισαν στα αποδυτήρια με τη λήξη του α’ ημιχρόνου, με σκορ 9-11, υπέρ του Ιωνικού.

Στο δεύτερο μισό του  αγώνα, ο κόσμος που κατέκλησε το “κλειστό” της Νάουσας έγινε θεατής του ίδιου σκηνικού, με τις ομάδες να αγωνίζονται σκληρά και τις εναλλαγές στο σκορ να είναι συνεχόμενες. Από το 45ο λεπτό του αγώνα και έπειτα η ομάδα της Νάουσας καταφέρει να βγει μπροστά στο σκορ, με ένα συνεχόμενο σερί γκολ 3-0. Έκτοτε οι φιλοξενούμενοι του Ιωνικού δεν κατάφεραν να γυρίσουν την εις βάρος τους διαφορά, παρά τις αξιόμαχες προσπάθειες που κατέβαλαν.

Στα τελευταία 7-8 λεπτά του αγώνα δόθηκε η ευκαιρία στον Γιώργο Θεοδωρόπουλο και στον Φώτη Μισαηλίδη να μπουν στο γήπεδο, για να βάλλουν κι αυτοί το “λιθαράκι” τους στη μεγάλη νίκη του Ζαφειράκη. Παράλληλα με σημαντικές παρεμβάσεις των τερματοφυλάκων Μπάρμπα και Μπουμπουλέντρα που, σε κρίσιμα σημεία, προστάτεψαν την εστία του Ζαφειράκη, η ομάδα τους κατάφερε να πάρει τους 2 βαθμούς της νίκης, με τελικό σκορ 23-21, καταχειροκροτούμενη.

Σε πολύ καλή μέρα για τον Ζαφειράκη ήταν ο Διογένης Αποστολίδης που πέτυχε συνολικά 8 γκολ για την ομάδα της Νάουσας,

Επόμενος αγώνας για την ομάδα της Νάουσας, το επόμενο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, όπου θα ταξιδέψει για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Πανελληνίου Γ.Σ., για την τελευταία αγωνιστική του α΄ γύρου της Handball Premier.

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ- ΙΩΝΙΚΟΣ AFFIDEA 23-21

Tα πεντάλεπτα: 0-1, 2-2, 4-4, 5-6, 7-7, 9-11 (ημχ), 10-13, 13-14, 15-17, 18-17, 21-19, 23-21

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ (Δεληγιάννης): Μπόλας 2, Τσαγκερας, Θεοδωρόπουλος 4, Μπουμπουλεντας, Μπάρμπας, Ρότζιος, Μισαηλίδης 1, Μπιλιούρης, Αθανασιάδης 5, Αποστολίδης 8, Πινακούδης, Σαράφης, Δεληγιάννης, Τσατσας 1, Φερλαχίδης, Λόλας 2

ΙΩΝΙΚΟΣ (Αρβανίτης): Κουκουλάς 5, Σαμαράς, Ταουσάνης, Παπαδόπουλος, Μελετάκος 1, Μπραουδάκης, Συγγάρης, Αποστόλου 2, Χαντέλης 1, Βασιλείου 3, Δεληχρήστος 3, Μαντζόπουλος, Ελαζιέουα 3, Λιόλιος 3, Μπαλάσκας.

Διαιτητές: Θεοδοσίου- Χαρίτσος, Δίλεπτα: 4-4, Πέναλτι: 5/5-1/2