Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Στα Νησιά Φερόε ξεκινά η πρώτη ευρωπαϊκή Λίγκα -Στις 9 Μαΐου

Στα Νησιά Φερόε οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι, και όχι μόνο επειδή μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Π.Ο.Υ., δεν υπήρξαν θάνατοι από τον κορωνοϊό και έχουν καταγραφεί μόνο 185 περιπτώσεις κρουσμάτων.

Ενώ όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συζητά εάν και πότε θα γίνει η επανεκκίνηση, το πρωτάθλημα των Νησιών είναι το πρώτο που θα ξαναρχίσει στις ομοσπονδίες της UEFA: το Σάββατο 9 Μαΐου ξεκινά η Formuladeildin. 

Με καθυστέρηση δύο μηνών στο αγωνιστικό χρονοδιάγραμμα, απαγόρευση στους ποδοσφαιριστές να φτύνουν ή να φυσούν τη μύτη και απολύμανση της μπάλας, αλλά ακόμη κι έτσι ήρθε η ώρα να διεξαχθεί ένα τουρνουά στη «Γηραιά Ήπειρο», σε ένα πρωτάθλημα με 10 ομάδες, έναν τίτλο και δύο υποβιβασμούς.

Ως πρωτόκολλο καθορίστηκε αυτό που ακολουθεί η Serie A και η Bundesliga: στο γήπεδο απαγορεύεται το φτύσιμο και το φύσημα της μύτης στο έδαφος, ενώ για να πιει ο καθένας πρέπει να έχει το δικό του προσωπικό μπουκάλι. Άπαντες θα πλένουν τα χέρια πριν και μετά το παιχνίδι, η μπάλα θα απολυμαίνεται πριν από την έναρξη και κάθε σύλλογος θα πρέπει να παρέχει δύο αποδυτήρια ανά ομάδα. 

Από το Σάββατο 9 Μαΐου, λοιπόν, όλοι οι σύλλογοι θα επιστρέψουν στη δράση, έστω και πίσω από κλειστές πόρτες. «Εδώ ακολουθούμε ακόμη πολλές προφυλάξεις» δήλωσε στη Mundo Deportivo ο Ταρανκόν, ένας Ισπανός ποδοσφαιριστής που βρήκε σύζυγο στα Νησιά Φερόε.

«Όμως, επιστρέφουμε στο φυσιολογικό. Από την περασμένη Δευτέρα, 20 Απριλίου, τα σχολεία άνοιξαν ξανά και τώρα μπορούμε να προπονηθούμε όλοι μαζί. Στην πραγματικότητα το κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά μόνο ανά ομάδες των πέντε. Οι κανόνες στο γήπεδο; Προσαρμοζόμαστε γιατί η υγεία έρχεται πρώτη, αλλά το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πάντα όμορφο»

πηγή:real.gr