Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα από την Πολιτιστική Εταιρεία Νάουσας «Αναστάσιος Μιχαήλ ο λόγιος» τους Φίλους του Ιστορικού Αρχείου Νάουσας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η Πολιτιστική Εταιρεία Νάουσας «Αναστάσιος Μιχαήλ ο λόγιος» και οι Φίλοι του Ιστορικού Αρχείου Νάουσας πραγματοποιούν τριήμερη εκδρομή με λεωφορείο στην Αθήνα σε συνεργασία με τον Σύλλογο των εν Αθήναις Ναουσαίων. Με την ευκαιρία αυτή προγραμματίζονται ενδιαφέρουσες δράσεις, όπως η διάλεξη του Καθηγητή Ιστορίας Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Γιώργου Γεωργή με θέμα «Το ολοκαύτωμα της Νάουσας και η τύχη των αιχμαλώτων», ξενάγηση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή) από τον κ. Φίλιππο Μαζαράκη-Αινιάνα, Επιμελητή Συλλογών και Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, ακόμη να κάνουμε έναν περίπατο στο κέντρο της ξεχασμένης, πολύβουης άλλοτε Αθήνας των χρόνων της Τουρκοκρατίας και της Β' Βενετοκρατίας, στο χώρο όπου επί αιώνες κυλούσε η καθημερινή ζωή των Αθηναίων ανάμεσα στα ερείπια της αρχαιότητας και της βυζαντινής περιόδου, με ξεναγό τον Δρα Βυζαντινής Αρχαιολογίας κ. Σταύρο Ι. Αρβανιτόπουλο.

Το βράδυ του Σαββάτου 9/12 υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το μιούζικαλ «Ο Ευαγγελισμός» που ανεβάζει φέτος το Εθνικό Θέατρο στο θέατρο REX, με ένα μεγάλο θίασο ηθοποιών, μουσικών και τραγουδιστών. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 150 € κατ’ άτομο και καλύπτει τα μεταφορικά και την διαμονή σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, στο κέντρο της Αθήνας, με πρωινό (δύο διανυκτερεύσεις). Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας δωματίων, οι θέσεις που μπορούν να διατεθούν είναι επίσης περιορισμένες και επείγει η οριστικοποίηση του αριθμού των συμμετοχών.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6936431168 (κ. Ευγενία Ζάλιου), με απαραίτητη την κατάθεση προκαταβολής 50 € κατ’ άτομο. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.