Τετάρτη, Μαϊος 08, 2024
Follow Us
Διήμερο Σεμινάριο Κλασικού & Σύγχρονου Χορού για παιδιά, εφήβους και ενήλικες στην Εστία Μουσών

Το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας “Εστία Μουσών”  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων της Εστίας Μουσών, διοργανώνει το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024,

διήμερο σεμινάριο κλασικού και σύγχρονου χορού για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με εισηγήτρια την διακεκριμένη καθηγήτρια χορού κ. Ειρήνη Θανασούλη, Διπλωματούχο Εθνικής Ακαδημίας Μουσικής Σόφιας.  Το σεμινάριο έχει στόχο να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με νέες εμπειρίες και γνώσεις και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα χορού της Εστίας Μουσών.

Δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες στο τηλέφωνο 6978316114 και στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου τηλ. 2332024234.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Ειρήνη Θανασούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νάουσα Ημαθίας. Απέκτησε Πτυχίο στη Διδασκαλία Χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ με Παιδαγωγική Κατεύθυνση. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή της στην Μουσικοκινητική Αγωγή και στο Ρώσικο σύστημα Μπαλέτου (Vaganova) λαμβάνοντας δίπλωμα από την Εθνική Ακαδημία Μουσικής της Σόφιας με δασκάλα την άλλοτε Prima μπαλαρίνα και σήμερα ακαδημαϊκό στην τέχνη του χορού, Kalina Bogoeva. Έχει λάβει μέρος σε Φεστιβάλ και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κοντά στους Rudy Bryans, Alexander Neskov, Jose Agudo, Gaia Lemmi, Daniel Lommel, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Ελεάνα Γεωργούλη, Νίκο Καλογεράκη, Alleyne sisters και άλλους. Τον Γενάρη του 2023 γίνεται δεκτή και παρακολουθεί το εντατικό Workshop Gagalab στην Νέα Υόρκη με χορευτές του Ohad Naharin. Εκεί διδάσκεται κομμάτια τεχνικής σύγχρονου χορού και ρεπερτόριο του χορογράφου. Το 2022 ιδρύει την Ομάδα Σύγχρονου Χορού “Norma dancers” με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που στοχεύει στη δημιουργία πρωτότυπου κινητικού έργου.