Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
Follow Us
Παρουσίαση του βιβλίου: «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια…»

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στις 19:00 στην αίθουσα «Βέτλανς» του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς», 

η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας- Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μ.Α) έχουν την χαρά να παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ημαθία το παραμύθι «Το Βάζο με τα Μοναχικά Μπισκοτάκια…» (εκδόσεις ίων), που εμπνεύστηκε η Δρ Ειρήνη Αναγνώστου-Κελεπούρη, με εικονογράφηση της κας Κατερίνας Αναστασίου και υπό την επιμέλεια  κ. Γιώργου Καραμίχου.

Το παραμύθι πραγματεύεται την αποδοχή της διαφορετικότητας εν γένει μα και πιο συγκεκριμένα, την αποδοχή των ατόμων με αυτισμό, καθώς η Δρ. Αναγνώστου-Κελεπούρη είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μ.Α) που εδρεύει στην Βέροια.

Για το παραμύθι θα μιλήσουν η Πρόεδρος του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α κα Ελένη Γεωργιαδου-Στεφανάκη, η συγγραφέας Δρ Ειρήνη Αναγνώστου-Κελεπούρη, εξελικτική και σχολική ψυχολόγος, και η εικονογράφος κα. Κατερίνα Αναστασίου. Την εκδήλωση θα ανοίξει η παιδική χορωδία Canto a Tempo υπό την καθοδήγηση της κας Δήμητρας Μητρέντση. Την παρουσίαση συντονίζει Δρ Τζωρτζίνα Αθανασίου, γενική γραμματέας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας.

Το σύνολο των εσόδων από την πώληση του βιβλίου διατίθενται στον Σύλλογο Μ.Α.μ.Α.