Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2024
Follow Us
Έρχεται επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023

«Έχω πάρει την απόφαση ότι θα χρηματοδοτήσουμε την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023, αυτό μπορώ να το ανακοινώσω σήμερα. Το  έχω συμφωνήσει με το Υπουργείο Οικονομικών. 

mpabee

Είναι μία σημαντική παρέμβαση ύψους 76 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ταυτόχρονα έχω ζητήσει και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με αποζημιώσεις να τρέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να μην έχουμε εκκρεμότητες  που έρχονται από το παρελθόν» τόνισε ο  Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη.

Έρχεται οριζόντια στήριξη των μηλοπαραγωγών

Επίσης μίλησε και για την οριζόντια στήριξη των μηλοπαραγωγών. «Θα υπάρχουν σύντομα ανακοινώσεις για οριζόντια στήριξη των μηλοπαραγωγών και για ποικιλίες όπως είπα και χθες  που ενδεχόμενως να ήταν και έξω από τον αρχικό μας σχεδιασμό. Έχω ήδη δώσει τις σχετικές κατευθύνσεις στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Από κει και πέρα το πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα είναι πιο δομικό, είναι πιο ουσιαστικό και σίγουρα το ζήτημα του κόστους παραγωγής είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει ιδιαίτερα και για τους αγρότες αλλά και για τους κτηνοτρόφους μας, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλό κόστος ενέργειας και υψηλό κόστος ζωοτροφών. Και βέβαια είναι ένας από τους λόγους που οι τιμές έχουν αυξηθεί και  αυτό έχει περάσει στον τελικό καταναλωτή. Μιλάμε για τιμές γάλακτος που είναι πολύ ψηλές »  σημείωσε.

πηγή:enikos.gr

gokiou