Πέμπτη, Ιούνιος 19, 2025
Follow Us
Κινητοποίηση Σωματείων Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Βέροιας και Νάουσας στη ΔΟΥ Ημαθίας – Διαμαρτυρία για το Ψηφιακό Βιβλίο Εισερχομένων

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στη ΔΟΥ Ημαθίας από τα Σωματεία Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Βέροιας και Νάουσας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική εφαρμογή του Ψηφιακού Βιβλίου Εισερχομένων Οχημάτων, το οποίο θεσμοθετήθηκε πρόσφατα από την Πολιτεία.

Οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και επέδωσαν επιστολή στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Ημαθίας, στην οποία εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στη νέα αυτή ψηφιακή υποχρέωση. Η εφαρμογή του μέτρου επιβαρύνει δυσανάλογα τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου, δημιουργώντας πρόσθετο διοικητικό φόρτο και τεχνικές δυσκολίες, χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με τους επαγγελματίες.

Τα Σωματεία Βέροιας και Νάουσας ζητούν την άμεση αναστολή της εφαρμογής του μέτρου και την έναρξη διαλόγου με τα θεσμικά όργανα του κλάδου, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων συντήρησης και επισκευής οχημάτων.

πηγή: www.pliroforiodotis.gr