Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Η Ρωσία σχεδιάζει να επιστρέψει στη σοβιετικού τύπου στρατιωτική εκπαίδευση στα σχολεία

Η Ρωσία επαναφέρει τη στρατιωτική εκπαίδευση της σοβιετικής εποχής στα σχολεία λόγω και των τεράστιων απωλειών στα στρατεύματά της στην Ουκρανία.

gona

Τα παιδιά θα διδαχθούν πώς να χειρίζονται και να πυροβολούν με καλάσνικοφ, καθώς και να δίνουν τις πρώτες βοήθειες και πώς να ανταποκρίνονται σε χημικές και πυρηνικές επιθέσεις. Πιστεύεται ότι οι αξιωματούχοι αναβιώνουν ένα κομμουνιστικό πρόγραμμα ως απάντηση στις επαναλαμβανόμενες ήττες στην Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στρατολογεί στρατεύσιμους για την εισβολή του, αλλά τα κακώς εκπαιδευμένα στρατεύματα δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα για την Μόσχα.

Η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους, αποκάλυψε το Υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να αφιερώνονται λιγότερες από 140 ώρες ανά ακαδημαϊκό έτος σε αυτό.

Το Υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι το πλάνο είναι σχεδιασμένο για να «προετοιμάσει τους μαθητές με στρατιωτικές δεξιότητες καθώς πλησιάζουν την ηλικία στρατολόγησης και να αυξήσει την αφομοίωση για κινητοποίηση και στρατολογία».

Η Ρωσία προσπάθησε να αναβιώσει την εκπαίδευση μετά την εισβολή στην Κριμαία το 2014, αλλά είχε μικρή επίδραση στην ποιότητα των στρατευσίμων.

Η κίνηση έρχεται καθώς ο Πούτιν πρότεινε να αφαιρεθούν τα διαβατήρια από όσους πολίτες επικρίνουν τον πόλεμο στην Ουκρανίας και δεν έχουν γεννηθεί στη Ρωσία. Η τροπολογία φέρεται να στοχεύει τους Ουκρανούς που απέκτησαν ρωσικά διαβατήρια.

Οι ενέργειες που θα θεωρηθούν έγκλημα είναι η «απαξίωση του ρωσικού στρατού», η «διάδοση ψευδών ειδήσεων» και η «συμμετοχή σε δραστηριότητες ανεπιθύμητης οργάνωσης».

πηγή:enikos.gr

tikmpa