Τρίτη, Απρίλιος 23, 2024
Follow Us
Ιταλία: Να «πάρουν πίσω τις αυξήσεις οι εταιρίες ενέργειας» απαιτεί η δημόσια αρχή για την Προστασία του Ανταγωνισμού

H δημόσια Αρχή της Ιταλίας κατά των Μονοπωλίων και για την Προστασία του Ανταγωνισμού ζήτησε σήμερα (13.12.2022) από επτά εταιρίες του τομέα της ενέργειας να «παγώσουν» τις αυξήσεις που επέβαλαν στους πολίτες και να επιστρέψουν στις τιμές που ίσχυαν πριν από το καλοκαίρι.

mpana

Όπως γράφει η εφημερίδα «La Repubblica», πρόκειται για 2,6 εκατομμύρια πολίτες και 7,5 εκατομμύρια συμβόλαια, τα οποία καλύπτουν το 80% της αγοράς της Ιταλίας στον τομέα της ενέργειας.

Η ιταλική αρχή για την προστασία της αγοράς και του ανταγωνισμού θεωρεί ότι «πραγματοποιήθηκαν μονομερείς αλλαγές στην τιμή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου».

Οι εταιρίες καλούνται να «παύσουν την εφαρμογή των νέων οικονομικών όρων και να επανέλθουν στις τιμές που ίσχυαν πριν από τις 10 Αυγούστου του 2022».

Οι εταιρίες του τομέα της ενέργειας, τέλος, έχουν στην διάθεσή τους επτά ημέρες για να καταθέσουν στοιχεία που να δικαιολογούν τις συγκεκριμένες αυξήσεις και η Αρχή κατά των Μονοπωλίων στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσει αν επιθυμεί να επιβεβαιώσει την σχετική της απόφαση.

πηγή:newsit.gr

gobee