Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024
Follow Us
Την επιβολή μέτρων στους ταξιδιώτες από την Κίνα εξετάζουν οι ΗΠΑ

Το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων στους ταξιδιώτες που φθάνουν στις ΗΠΑ από την Κίνα εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση λόγω ανησυχιών για την «έλλειψη διαφανών δεδομένων» από το Πεκίνο για την πορεία της πανδημίας, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Bloomberg.

kioupar

Τα τελευταία 24ωρα η Ιαπωνία, η Ινδία και η Μαλαισία ανακοίνωσαν πως λαμβάνουν νέα μέτρα που αφορούν τους ταξιδιώτες από την Κίνα, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στον ασιατικό γίγαντα. Το Τόκιο ανακοίνωσε πως όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ κορωνοϊού. Η Κουάλα Λουμπούρ ανακοίνωσε πως θα λάβει νέα μέτρα ιχνηλάτησης και επιτήρησης.

Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ που δεν κατονομάζονται από τα δύο πρακτορεία σημείωσαν πως αυξάνονται οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για τα ξεσπάσματα της πανδημίας στην Κίνα και την παντελή «έλλειψη» αξιόπιστων, «διαφανών δεδομένων» για αυτά, συμπεριλαμβανομένων «δεδομένων για την αλληλούχηση του γονιδιώματος του ιού», από πλευράς Πεκίνου.

Νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά και γραφεία κηδειών έχουν κατακλυστεί στην Κίνα, καθώς μετά την απόφαση που πήραν στις αρχές Δεκεμβρίου οι αρχές να τερματίσουν απότομα την πολιτική «zero COVID», έπειτα από διαδηλώσεις άνευ προηγουμένου εναντίον των δρακόντειων μέτρων, ο ιός εξαπλώνεται ουσιαστικά ανεξέλεγκτος. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχία κατά το επταήμερο ως προχθές Δευτέρα, επήλθε μόλις ένας θάνατος εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Η ανησυχία ειδικών και πολιτών για την αξιοπιστία των δεδομένων εντείνεται, καθώς δεν έχουν καμιά σχέση με την εμπειρία άλλων χωρών, με πολύ μικρότερους πληθυσμούς, αφού άνοιξαν ξανά τις οικονομίες τους.

πηγή:naftemporiki.gr

robste