Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2024
Follow Us
Κορονοϊός: Η ΕΕ προσφέρει εμβόλια στην Κίνα για τον έλεγχο της έξαρσης, γράφουν οι Financial Times

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφερε στην Κίνα δωρεάν εμβόλια κατά της COVID-19 για να τη βοηθήσει να θέσει υπό έλεγχο το τρέχον ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

habee

Η πρωτοβουλία για την προσφορά εμβολίων, σύμφωνα με τους FT, εγγράφεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της επιτρόπου Υγείας της ΕΕ, Στέλλας Κυριακίδου, για να υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή αντίδραση στο μαζικό κύμα μολύνσεων από τον κορονοϊό μετά την απόφαση που πήραν οι κινεζικές αρχές να τερματίσουν απότομα την πολιτική «zero COVID».

«Η επίτροπος Κυριακίδου ήρθε σε επαφή με κινέζους αξιωματούχους για να προσφέρει αλληλεγγύη, υποστήριξη, εμπειρογνωμοσύνη και δωρεές εμβολίων ειδικά προσαρμοσμένων για την αντιμετώπιση παραλλαγών» του ιού, εξήγησε ευρωπαίος αξιωματούχος στους Financial Times.

Η Κίνα ανακοίνωσε 3 θανάτους σε 24 ώρες

Το κινεζικό Κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών ανακοίνωσε σήμερα (03.01.2023) ότι το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκαν τρεις θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, έναντι ενός το προηγούμενο, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη γιγαντιαία ασιατική χώρα των 1,41 δισεκ. κατοίκων να φθάνει τους 5.253 νεκρούς από τα τέλη του 2019.

Εν μέσω κλίματος σκεπτικισμού για τα δεδομένα του Πεκίνου, κυβερνήσεις ανακοίνωσαν νέα περιοριστικά μέτρα τις τελευταίες ημέρες, λόγω των πληροφοριών και ανησυχιών για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην Κίνα.

πηγή:newsit.gr

mpana