Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Ένα βήμα πιο κοντά η επαναλειτουργία της σχολής αστυφυλάκων-1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο τα έσοδα στη Νάουσα

Την παράταση της σύμβασης δωρεάν παραχώρησης κτηριακών εγκαταστάσεων στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας για ένα έτος (έως 31/12/2023) αποφάσισε το δημοτικό συμβουλίου Νάουσας. 

mpabee

Την εισήγηση του θέματος έκανε η αντιδήμαρχος Οικονομικών κα. Δώρα Μπαλτατζίδου που αναφέρθηκε στο αίτημα που έλαβε ο δήμος στις 15/11  και να ανάγκη για άμεση απόφαση επί του θέματος. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Νάουσας τόνισε τις επαφές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα τόσο στην Αθήνα όσο και στους χώρους της σχολής για την επαναλειτουργία της τον επόμενο Σεπτέμβριο.  Σκοπός του υπουργείου είναι να μπει στο φετινό μηχανογραφικό η σχολή και να έρθουν σε αυτήν τουλάχιστον 240 τη χρονιά, κάτι που θα την καταστήσει την δεύτερη μεγαλύτερη σχολή αστυφυλάκων της χώρας.

Ακόμα ο κ. Νικόλας Καρανικόλας δήλωσε πως οι εκτιμήσεις από την επαναλειτουργία της είναι έσοδα 1 εκατομμυρίου ευρώ στη Νάουσα τον χρόνο. Ο επικεφαλής του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ κ. Νικόλαος Κουτσογιάννης δήλωσε πως είναι σύφωνοι με την παράταση αλλά θα ήθελαν να γνωρίζουν τον προγραμματισμό  του υπουργείου για την επαναλειτουργία και να υπάρχει η πλήρη εικόνα των διαθέσεων του υπουργείου.

Ο κ. Λακηνάνος εκ μέρους της ΛΑΣ τόνισε πως πρέπει να φροντίσει ο δήμος για τις παραχωρήσεις που έχουν γίνει στην Π.Υ.Ν και την αρχαιολογία στους ίδιους χώρους.  

Σε ερώτημα του κ. Χατζηιωαννίδη για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η Σχολή, από την στιγμή που έχει παραχωρηθεί τμήμα των κτιρίων στην Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, ο δήμαρχος Νάουσας δήλωσε πως ο χώρος έχει παραχωρηθεί στην ΕΦ.Α Ημαθίας και  υπάρχουν επαφές ώστε να συνυπάρξουν όλοι μαζί στον χώρο.

nabe