Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024
Follow Us
Κάλεσμα σε συγκέντρωση με τρακτέρ στην διασταύρωση την Κυριακή από τον Αγροτικό σύλλογο Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"

Ο Αγροτικός σύλλογος Νάουσας  "Μαρίνος Αντύπας" καλεί όλους τους αγρότες  σε συγκέντρωση με τα τρακτέρ την Κυριακή 22 Γενάρη ώρα 1:00 το μεσημέρι στη διασταύρωση της Νάουσας στο πλαίσιο των πανελλαδικά συντονισμένων κινητοποιήσεων που αποφάσισε η μεγάλη σύσκεψη της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα που διαρκώς οξύνονται.

gokar

Καλούμε τους συναδέλφους να αναλάβουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Μην περιμένουν άλλος να βγάλει το "φίδι από την τρύπα" ούτε να έχουν εμπιστοσύνη σε όλους τους επίδοξους "σωτήρες" που θα εμφανιστούν πάλι να μοιράσουν υποσχέσεις πάνω στην αγωνία μας και στην αβεβαιότητα μας για το μέλλον. Ότι κατακτήσαμε αποτέλεσμα της δικής μας δράσης ήταν με κινητοποιήσεις μπλόκα, συλλαλητήρια πίεση προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε ήθελαν ούτε μας έδωσαν κάτι χωρίς να το διεκδικήσουμε και να το κατακτήσουμε με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή μας,
Αυτός είναι ο δρόμος που σας καλούμε να πορευτούμε και είναι μονόδρομος.
Το πλαίσιο αιτημάτων είναι
Αναπλήρωση του εισοδήματος για όλα τα προϊόντα που πωλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής και για όλα όσα αντιμετώπισαν πρόβλημα διάθεσης
Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο φθηνά φάρμακα και λιπάσματα πλαφόν στην κιλοβατώρα 0,7 λεπτά για το αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και του προστίμου ρύπων.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα ώστε να μπορούμε να ζήσουμε και να ξανά καλλιεργήσουμε.
Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Αλλαγή του κανονισμού έκτρωμα ώστε να ασφαλίζει από όλα τα φυσικά φαινόμενα, και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% της ζημιάς με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
Την μη περικοπή των άμεσων και συνδεδεμένων ενισχύσεων που προβλέπεται στη Νέα ΚΑΠ.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιού φτωχού αγρότη και κτηνοτρόφου
Όλοι την Κυριακή 22 Γενάρη 1:00 το μεσημέρι στη διασταύρωση της Νάουσας με τα τρακτέρ.

karnao