Τετάρτη, Ιούνιος 17, 2026
Follow Us
Συμμετοχή του δήμου Νάουσας στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μελών ERIH

Ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Γίδαρης Ορέστης και το στέλεχος του Γραφείου Τουρισμού του  Δήμου Η.Π. Νάουσας κ. Σιαμίδου Ελένη, συμμετείχαν στην  3η Πανελλήνια Συνάντηση Μελών της Ευρωπαϊκή Διαδρομής Βιομηχανικής Κληρονομιάς (ERIH- European  Route of Industrial Heritage) , η οποία έλαβε χώρα την 12η Ιουνίου στο Μεσολόγγι.

Το θέμα της συνάντησης  ήταν : «Βιομηχανική Κληρονομιά μεταξύ γης και υδάτων : Οι προκλήσεις της προστασίας σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές κατά την περίοδο της κλιματικής μετάβασης».

Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Στην Συνάντηση συμμετείχε μέσω διαδικτυακής σύνδεσης ως εισηγητής, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Διαδρομής Βιομηχανικής Κληρονομιάς ERIH Dr Walter Hauser.

Ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης παρουσίασε στα μέλη το θέμα: «Από το ΕΡΙΑ στο διατηρητέο βιομηχανικό συγκρότημα ΛΌΓΓΟΥ- Τουρπάλη και στο κλωστοϋφαντουργείο Βαρβαρέσου: ξετυλίγοντας το νήμα της βιομηχανικής κληρονομιάς» και προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των μελών.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Άλατος. Η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μελών ERIH, έκλεισε με απόλυτη επιτυχία και τον Δ.Η.Π. Νάουσας να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις, με την υπόσχεση ότι το 2028 η συνάντηση των μελών θα γίνει στη Νάουσα.

mes

mes