Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2024
Follow Us
Φρόσω Καρασαρλίδου: «Η ακρίβεια θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα» (video)

Η ακρίβεια θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό εκτιμά η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα. Φρόσω Καρασαρλίδου, το μεσημέρι της Τετάρτης, σε εστιατόριο στη Βέροια, είχε φιλική συνάντηση με τους δημοσιογράφους του νομού.

Στο γεύμα που τους παρέθεσε έγινε χαλαρή κουβέντα σε φιλικό και γιορτινό κλίμα.

Η κα. Καρασαρλίδου ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και επιτυχίες, επισημαίνοντας πως τα Μ.Μ.Ε. και η ερευνητική δημοσιογραφία είναι ο πυλώνας της δημοκρατίας. Ανακοίνωσε, μάλιστα, την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε μεγάλα ζητήματα της Ημαθίας, όπως ο αγροτικός τομέας, το τελωνείο στην Κουλούρα, το παλιό δικαστικό μέγαρο (δεν παραχωρήθηκε στον Δήμο Βέροιας), το μουσείο των Αιγών και ο κάθετος οδικός άξονας στην Εγνατία. Στάθηκε ιδιαίτερα στα αγροτικά ζητήματα, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζονται με ερασιτεχνισμό. Τελευταίο παράδειγμα, όπως είπε, οι αποζημιώσεις των μηλοπαραγωγών, από τους οποίους απουσιάζουν αυτοί της Ημαθίας και της Πέλλας. «Ελπίζω να τελειώσει σύντομα αυτή η κατάσταση. Με αυτή την κυβέρνηση η Ημαθία είναι φτωχός συγγενής, είναι επαίτης», είπε χαρακτηριστικά.

Επέρριψε, μάλιστα, ευθύνες στον υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, που δεν προώθησε το ζήτημα του τελωνείου στην Κουλούρα, μένοντας μονάχα σε υποσχέσεις.

Μιλώντας για τον κάθετο οδικό άξονα σημείωσε ότι «είναι ένα μεγάλο θέμα», παραμένει στάσιμο και εξέφρασε φόβους πως - με αυτούς τους ρυθμούς - για την ολοκλήρωσή του «θα μας βρει και η επόμενη δεκαετία»! Όπως είπε, δεν έχει γίνει ακόμη τίποτε και στο «επικίνδυνο σημείο», όπως το χαρακτήρισε, στον δρόμο των Μονοσπίτων (διασταύρωση). Ένα έργο, που, όπως τόνισε, ήταν έτοιμο για να προκηρυχθεί έμεινε στα χαρτιά και δεν προχώρησε με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης.

Σχολιάζοντας τα εγκαίνια του νέου Μουσείου των Αιγών, δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο που έγιναν σε «αποστειρωμένο περιβάλλον». Όπως είπε, ένα «έργο ορόσημο» αντί να εγκαινιαστεί με πανηγυρικό τρόπο και να προβάλει την Ημαθία παντού, έγινε σε «κλειστό κύκλο».

Με όραμα και στόχους ισχυρίστηκε ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ανάπτυξη και το μέλλον της Ημαθίας. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι, όπως είπε, ο προγραμματισμός σε όλα τα ζητήματα και «οι άνθρωποι να μάθουμε να συνεργαζόμαστε ακόμα κι αν έχουμε ιδεολογικές διάφορες».

Μιλώντας για τον αγροκτηνοτροφικό τομέα, τόνισε ότι είναι στρατηγικής σημασίας για την Ημαθία και πρόσθεσε ότι ασχολήθηκε ιδιαίτερα μ’ αυτόν στην κοινοβουλευτική θητεία της. Απαντώντας σε ερώτηση για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να την αξιοποιήσει σε αυτό τον τομέα, απάντησε ότι τις αποφάσεις για τέτοια θέματα θα τις πάρει ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος, όπως αποκάλυψε, στο παρελθόν είχε ζητήσει την άποψη της σε αγροτικά θέματα.