Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ: Αλήθειες για τη συνέντευξη τύπου του δημάρχου Νάουσας και του προέδρου της ΔΕΥΑΝ

Άλλη μία συνέντευξη τύπου στελεχών της σημερινής Διοίκησης με χαμόγελα, φωτογραφίες και αυτοπροβολή.

Για τα 4 χρόνια θητείας του στη Δ.Ε.Υ.Α.Ν ο Κος Τασιώνας μας παρουσίασε 8 έργα.

1.Κατασκευή εξωτερικών αποχετευτικών αγωγών μεταφοράς λυμάτων  οικισμών Κοπανού, Επισκοπής και Αγγελοχωρίου – Πολυπλατάνου, με προϋπολογισμό 5.499.492,85 €. 

Μας είπε:

Το έργο χρηματοδοτήθηκε το 2011 και δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε επί θητείας της σημερινής διοίκησης. 

Η αλήθεια:

Η σύμβαση κατασκευής του έργου υπογράφτηκε στις 4-4-2019 και η κατασκευή του έργου ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2019.

Επί θητείας της διοίκησηςτου «ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ».

  1. Μελέτη – Κατασκευή κοινής ΕΕΛ των οικισμών Κοπανού, Επισκοπής και Αγγελοχωρίου  –  Πολυπλατάνου, με προϋπολογισμό 3.266.045,19 €.

Μας είπε:

Το έργο χρηματοδοτήθηκε το 2011 και δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε επί θητείας της σημερινής διοίκησης.  Βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης.

Η αλήθεια:

Το έργο προκηρύχτηκε το 2018(ΑΔΑ: ΩΘΚΝΟΕΜΣ-ΓΞΗ).

Επί θητείαςτης διοίκησης του «ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ».

 

3.Επέκταση συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού και ανίχνευση διαρροών δικτύου ύδρευσης και βελτίωση ποιότητας νερού του Δήμου Νάουσας (Τηλεμετρία)

Μας είπε:

Αποτελεί εξολοκλήρου έργο της σημερινής διοίκησης

Η αλήθεια:

Η τηλεμετρία Ι μελετήθηκε το 2016,χρηματοδοτήθηκε στις 6-4-2017 (ΑΔΑ:6ΖΡΞ7ΛΛ-3Α8)και τον Ιούλιο του 2019 (απόφαση 161/2019)έγινε η παραλαβή του φακέλου της μελέτης του συγκεκριμένου έργου για να συνεχιστεί η υπόλοιπη διαδικασία διακήρυξης.

  1. Εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου δικτύου ύδρευσης στην Δ.Ε.Υ.Α.Νάουσας

Μας είπε:

Αποτελεί εξολοκλήρου έργο της σημερινής διοίκησης

Η αλήθεια:

Το νέο δίκτυο ξεκίνησε επί θητείας της διοίκησης του «ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ»(σύμβαση έργου 1267/3-7-2019) και συνεχίζεται από την σημερινή διοίκηση.

  1. Αναβάθμιση(βιολογικού) ΕΕΛ Δ.Κ. ΝΑΟΥΣΑΣ στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ύψους 2.827.865,00 €. 

Μας είπε:

Τροποποιήθηκε η μελέτη του έργου, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε επί θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής  στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης.  

Η αλήθεια:

Αποτελεί συνέχεια δικής μας προσπάθειας που ξεκίνησε το έτος 2019 (απόφαση 57/25-2-2019με ΑΔΑ: ΨΦΛΦΟΕΜΣ-8ΕΠ) με υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ Ι». Επί τωρινής διοίκησης υπήρξε απλά μια συμπληρωματική υποβολή (ένα φορτηγό και ένα βυτιοφόρο) πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης.

ΔΕΝ έγινε καμία τροποποίηση της μελέτης.

6.«Μονάδα Πρωτοβάθμιας Επεξεργασίας Νερού Νάουσας» του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ύψους 2.250.000,00€. 

Μας είπε:

Το έργο σχεδιάστηκε από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΝ (επί προεδρίας Ι. Παρθενόπουλου) και εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε επί θητείας της σημερινής διοίκησης στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».Έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση του και βρίσκεται στην επιτροπή διαγωνισμού όπου γίνεται ο έλεγχος δικαιολογητικών του αναδόχου.

Η αλήθεια:

Το έργο σχεδιάστηκε από την διοίκηση του «ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ» επί προεδρίας της κυρίας Λαζαρίδου. Με την απόφαση147/24-8-2018(άρα όχι επί προεδρίας κ.Παρθενόπουλου) ανατέθηκε στην εταιρεία ΥΕΤΟΣ Α.Ε. η μελέτη του έργου και τον Αύγουστο του 2018 υπεγράφη η σύμβαση (ΑΔΑ: ΩΔΖΔΟΕΜΣ-5Σ6). Στις 30-05-2019 (ΑΔΑ:ΩΥ2Ψ465ΧΘ7-2ΛΨ) το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε σε χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι. Η σημερινή διοίκηση απλά υλοποιεί το έργο, αφού το μετέφερε από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ (απόφαση 130/2020 ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ τροποποίηση της μελέτης.)

Με μια σύντομη έρευνα στη Διαύγεια καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι έκανε η διοίκηση του «ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ»και τι η σημερινή.

Από τα 8 έργα που ανακοίνωσε η Δ.Ε.Υ.Α Νάουσας, τα 6 αποτελούν συνέχεια δικών μας και υπάρχουν και άλλα ύψους 1.597.198,60 €(αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών υποδομών, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων υδροδότησης σε κοινότητες κ.ά)  επίσης δρομολογημένα και ώριμα προς υλοποίηση από εμάς.

Οι κύριοι Τασιώνας και Καρανικόλας παρουσίασαν μια ωραιοποιημένη πραγματικότητα για την Διοίκηση τους. Όμως η μόνη αλήθεια είναι ότι η δική μας Διοίκηση δούλεψε πολύ.

Ακόμα και αν δεν διοργανώναμε συνεντεύξεις τύπου για τα αυτονόητα, αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ.