Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αρνητική σε όλες τις βασικές διεκδικήσεις των συνταξιούχων, ήταν η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, στη συνάντηση με αντιπροσωπεία των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων (ΣΕΑ), την Πέμπτη 7 Μάρτη, με την Υπουργό Εργασία Δ.Μιχαηλίδου και τον Υφυπουργό Π.Τσακλόγλου.

Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε οι Υπουργοί δεν απάντησαν θετικά σε κανένα από τα μεγάλα και ουσιαστικά ζητήματα από αυτά που έχουν τσακίσει τις συντάξεις και τα δικαιώματα μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια.  Επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ότι οι δικές μας ανάγκες δεν χωράνε στις ανάγκες των αντιλαϊκών πολιτικών. Αντίθετα νέα βάρη στις πλάτες των συνταξιούχων έρχονται να προστεθούν, με τις αυξήσεις έως και 50% σε πολλές περιπτώσεις στα γενόσημα φάρμακα και την επιβάρυνση στα παραπεμπτικά των εξετάσεων από 1 ευρώ έως και 3 ευρώ. Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο από ένα σύστημα υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων. Τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία σηματοδοτούν την κλιμάκωση της επίθεσης στο δικαίωμα του λαού για σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ντράπηκε και η ντροπή με τη φιέστα που στήθηκε από τον Υπουργό Υγείας πάνω από το φορείο του ασθενή που θα πραγματοποιούταν το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Σε έναν ασθενή που ήταν στη λίστα αναμονής από το 2019 και τον έφθασαν στο σημείο «έλεος πια» να ευχαριστεί ΟΝ κάμερα τον υπουργό που του έδωσε τη δυνατότητα να πληρώσει από τη τσέπη του για να χειρουργηθεί στο δημόσιο νοσοκομείο.  Με τη γελοιότητα να καταλήγει με τις δηλώσεις του υπουργού ότι πρόκειται για νίκη, με τη μεταρρύθμιση που έφερε ο ίδιος για τα επί πληρωμή χειρουργεία. Είναι όμως βαθιά γελασμένος γιατί στο τέλος θα βγει νικητής ο ΛΑΟΣ ενάντια στους εμπόρους της υγείας και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Καλούμε το λαό σε συνεχή αγώνα ενάντια στην πολιτική που δεν λογαριάζει ανθρώπινες ζωές.

ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ

Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα υγείας.

Να επαναλειτουργήσουν πλήρως οι κλινικές που έκλεισαν λόγω περικοπών.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην υγεία για όλο το ΛΑΟ.