Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
O ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ για την σημερινή συνάντηση για τα 3-5 Πηγάδια

Η σημερινή συνάντηση των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων για το  χιονοδρομικό μας κέντρο έγινε με καθυστέρηση ενός έτους, αλλά σε θετικό κλίμα.

Εάν, αυτή είχε πραγματοποιηθεί στον σωστό χρόνο σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, δεδομένου ότι θα υπήρχε αρκετός χρόνος για όλους να θέσουν τα σχέδια και τις προοπτικές, όπως τις αντιλαμβάνονται, καθώς και για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής –λειτουργικής λύσης. Στο χρονικό σημείο που βρεθήκαμε,  η πίεση είναι ασφυκτική.

Από την ανταλλαγή απόψεων  διαπιστώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις αναφορικά με τον τρόπο μελλοντικής αξιοποίησης των 3-5 Πηγαδιών. Η πάγια θέση της παράταξης μας είναι πως ο βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η αλλαγή προσανατολισμού του  μοντέλου λειτουργίας του Χ/Κ κέντρου. Πρωταρχική  στόχευση είναι η υλοποίηση δράσεων που θα το μετατρέψουν σε ένα ορεινό θέρετρο ετήσιας λειτουργίας. Αυτό δύναται να  επιτευχθεί με ασφάλεια μόνο μέσα από το μοντέλο της μακροχρόνιας παραχώρησης χρήσης. Γνώμονας πάντα η διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου με τη  δέσμευση του επενδυτή πάνω σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο – επιλογής του - το οποίο θα κινείται στην υλοποίηση δράσεων που θα εξασφαλίσουν τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χώρου ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους . Πάντοτε όμως με όριο την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος της ορεινής μας ζώνης. 

Παρά λοιπόν  τις διαφορετικές  προσεγγίσεις, συζητήσαμε με τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Λακηνάνο και την κ. Ιωσηφίδου για την περαιτέρω κοινή μας δράση, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον δήμο μας. Ο Κοινός Τόπος με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίζει να εργάζεται για την πρόοδο του τόπου η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου μας στο παρόν και το μέλλον.