Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024
Follow Us

arisΣτην καρδιά του καλοκαιριού και με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 35 βαθμούς , η «καρδιά» του basket στη Νάουσα χτυπά στο κλειστό γυμναστήριο. Την ώρα που οι συνομήλικοι τους διασκεδάζουν σε παραλίες και café δέκα νεαρά παιδιά του μπασκετικού Ζαφειράκη προσπαθούν να βελτιώσουν την φυσική και αγωνιστική τους κατάσταση κάτω από την συνεχή επίβλεψη του προπονητή τους κ. Νίκου Τούφα.

Ανάμεσα στους δέκα ταλαντούχους αθλητές της προπόνησης του Ζαφειράκη και ο Άρης Ψαράς, το παιδί που ξεκίνησε από τα σπλάχνα του  τμήματος και με πολλή δουλεία, προσωπικές θυσίες και κόπο κατάφερε να φτάσει στην Εθνική ομάδα, να κατακτήσει την 5η θέση του κόσμου και πλέον να αποτελεί μέρος μιας από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας, τον Παπάγου.


Ο Άρης Ψαράς που βρίσκεται για διακοπές αυτήν την περίοδο στη Νάουσα, συνεχίζει την καθημερινή προπόνηση με τους υπόλοιπους αθλητές του Ζαφειράκη με στόχο να είναι απόλυτα έτοιμος στην αρχή της προετοιμασίας της ομάδας του στις 16 Αυγούστου.


Το inaoussa.gr βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στο κλειστό γυμναστήριο Νάουσας και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Άρη Ψαρά για την νέα πρόκληση στην καριέρα του, δυόμιση χρόνια μετά την πρώτη του συνέντευξη (Δείτε εδώ).

Άρη αρχικά να σε συγχαρούμε και από κοντά για την υπογραφή του πρώτου σου επαγγελματικού συμβολαίου με την ιστορική ομάδα του Παπάγου.


Πως ήταν η φετινή σου μπασκετική χρονιά και πως έφτασες στην υπογραφή με τον Παπάγου;

Άρης Ψαράς: Η χρονιά  ξεκίνησε με τον Ίκαρο Καλλιθέας λίγο μετά είχα ένα τραυματισμό που με άφησε εκτός για τέσσερις μήνες . Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα εκείνο το διάστημα, αλλά είχα την ευκαιρία να δουλέψω, πέρασα μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο γήπεδο, μαζί με τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου και κατάφερα να επανέλθω στους αγωνιστικούς χώρους καλύτερος.  Γύρω στα Χριστούγεννα μπήκα ξανά στα παιχνίδια, μέσα από επιμονή και υπομονή προσπάθησα να βελτιώσω την αγωνιστική μου εικόνα και σε αυτό με βοήθησαν τα παιχνίδια με την εφηβική ομάδα του Ίκαρου Καλλιθέας, αφού πήρα αρκετό χρόνο συμμετοχής αλλά και παραστάσεις από τα παιχνίδια. Σίγα σιγά μπήκα και στο κλίμα της ανδρικής ομάδας, ο προπονητής μου στον  Ίκαρο Καλλιθέας με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε ευκαιρίες, τις οποίες και προσπάθησα να εκμεταλλευτώ ώστε να βοηθήσω την ομάδα με την παρουσία μου σε αυτήν. Κάπως έτσι ήρθε και  η πρόταση του Παπάγου, ενός ιστορικού συλλόγου που με πλησίασε μέσω του προπονητή του και με τον τρόπο προσέγγισης τους με έπεισαν ώστε να συμμετέχω στην προσπάθεια της ομάδας στην φετινή Α2.


Πως νιώθεις που θα συμμετάσχεις για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α2;

Άρης Ψαράς: Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, υπάρχουν μεγάλες και ιστορικές ομάδες στο μπάσκετ, με ποιοτικούς παίκτες και πολύ ταλέντο.  Σκοπός μου είναι μέσα από την σκληρή δουλειά στις προπονήσεις να καταφέρω να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω για τον Παπάγου. Θέλω να είμαι απόλυτα έτοιμος την στιγμή που θα μου δοθούν οι ευκαιρίες στην ομάδα ώστε να προσφέρω τα μέγιστα από την πλευρά μου σε αυτήν.


Τι θα προέτρεπες νεαρότερα παιδιά  από εσένα που ασχολούνται με το άθλημα του basket στη Νάουσα;

Άρης Ψαράς: Αν και δεν είμαι εγώ αυτός που θα έπρεπε να συμβουλεύψει τα παιδιά το μόνο που μπορώ να τους μεταφέρω είναι να ακούν τους προπονητές του Ζαφειράκη. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε στη Νάουσα αυτούς τους προπονητές και που βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό όλων των παιδιών του τμήματος basket του Ζαφειράκη.  Θέλει πολλή  δουλειά, το «κεφάλι χαμηλά»  και να ακούς όσα έχουν να σου πουν και να σου μεταδώσουν οι προπονητές σου.


Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή κ. Νίκο Τούφα που βρίσκεται καθημερινά  στο πλευρό μου και με βοηθάει μέσα από τις προπονήσεις. Ακόμα τους ανθρώπους του Ίκαρου Καλλιθέας για τα δυο χρόνια που περάσαμε μαζί καθώς και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στο τμήμα basket του Ζαφειράκη και με βοήθησαν στα πρώτα μου βήματα.

Ευχή όλων είναι ο Ναουσαίος ταλαντούχος αθλητής Άρης Ψαράς να παραμείνει υγιής, να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στο νέο του ξεκίνημα στον Παπάγου και να συνεχίσει με τον σεμνό του τρόπο να διαπρέπει στα γήπεδα του basket.