Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024
Follow Us
Χριστούγεννα με τα παιδιά

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων. Βλέπουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών με την προσμονή του δώρου του Άγιου Βασίλη, το στολισμό του δέντρου και τις διακοπές των Χριστουγέννων, έτσι  γεμίζουν με ευτυχία και οι γονείς.

Θα έλεγε κανείς πως ακόμα και εάν δεν υπήρχαν τα Χριστούγεννα, θα έπρεπε να τα επινοήσουμε! Τι γίνεται όμως όταν οι γονείς που είναι τόσο κουρασμένοι έχουν να αντιμετωπίσουν και την μεγάλη ενέργεια των μικρών τους ηρώων; Όταν τους ζητάνε συνέχεια να παίξουνε ή να κάνουν κάτι όλοι μαζί;

Με λίγη φαντασία και έμφαση στην αληθινή επικοινωνία όλα μπορούν να γίνουν! Γιατί οι γιορτές είναι η ιδανική ευκαιρία να περάσουμε  ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας, να καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση μας απέναντι τους, να τα βάλουμε όσο πιο ΄΄μέσα΄΄ γίνεται στην ζωή της οικογένειας, να τους κάνουμε να αισθανθούν σημαντικοί και αναντικατάστατοι. Αυτή άλλωστε είναι η αληθινή μαγεία των Χριστουγέννων.

Παιχνίδια για όλη την οικογένεια.

  1. Επιτραπέζια για όλους

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μια ευκαιρία να μαζευτεί όλη η οικογένεια μαζί για να διασκεδάσει, όμως είναι και μια ευκαιρία να εξασκηθούν τα παιδιά στο να τηρούν κανόνες, να ακολουθούν οδηγίες, να μάθουν την ήττα, να συνεργάζονται και να βρίσκουν τρόπους για να καταφέρουν να νικήσουν.

  1. Κατασκευές και ζωγραφιές.

Η αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών είναι οι κατασκευές. Λίγα χαρτιά ή χαρτόνια, ένα ψαλίδι, πολλά χρώματα ή χρυσόσκονη και αρκετή φαντασία  για να κάνετε μαζί τα πιο όμορφα στολίδια για τα φετινά Χριστούγεννα. Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουν κάτι που να είναι η δική τους δημιουργία. 

  1. Η μπότα του Άγιου Βασίλη.

Πάρτε μια μπότα του Άγιου Βασίλη και βάλτε μέσα διάφορα αντικείμενα. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους κλειστά και ένας, ένας να βάλει το χέρι του μέσα  στην μπότα για να μαντέψει το αντικείμενο που έπιασε. Για να κερδίσει όμως το αντικείμενο θα χρειαστεί να το περιγράψει. Όποιος κερδίσει περισσότερα αντικείμενα είναι ο νικητής.

  1. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ένα μέλος της οικογένειας θα κάνει τον Άγιο Βασίλη όπου θα διαλέξει ένα τραγούδι χριστουγεννιάτικο και θα πρέπει να κάνει παντομίμα με αυτό. Τα υπόλοιπα  άτομα της οικογένειας θα προσπαθούν να το μαντέψουν πιο τραγούδι είναι. Όποιος το βρει πρώτος κάνει αυτός το Άγιο Βασίλη.

Καλή διασκέδαση και καλά Χριστούγεννα

Σοφία Π. Κιούπη, Λογοθεραπεύτρια

6979283636