Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Aπώλεια βάρους: 5+1 tips που θα σε βοηθήσουν-Της Αντιγόνης Μπέκα-Διαιτολόγου-Διατροφολόγου MSc

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, οι προσπάθειες για απώλεια βάρους όλο και αυξάνονται.

Για να μην ξεκινήσεις μια ακόμα ανορθόδοξη δίαιτα που βρήκες στο ίντερνετ σου έχω 6 πρακτικές συμβουλές για επιτυχημένη απώλεια βάρους!

1. Οργάνωσε τα γεύματα σου, κάνε τα ψώνια σου με λίστα, αγόρασε δηλαδή τα πράγματα που πραγματικά χρειάζεσαι και απέφυγε να βάζεις στο σπίτι τρόφιμα-πειρασμούς! Η οργάνωση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μιας επιτυχημένης προσπάθειας απώλειας βάρους.

2. Μη ξεχνάς να ενυδατώνεσαι. Η αυξημένη πρόσληψη νερού συνδέεται με χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων, βοηθάει στην μείωση της κατακράτησης και στην καλή λειτουργία του εντέρου


3. Διάλεξε έξυπνα τα σνακ σου. Ένα ελαφρύ αλλά θρεπτικό σνακ μπορεί να σε εφοδιάσει με ενέργεια και να σε βοηθήσει να ελέγξεις την πείνα σου καλύτερα (π.χ γιαούρτι με φρούτο, κριτσίνι με αβγό, αποξηραμένα φρούτα με ξηρούς καρπούς).


4. Σχημάτισε τα γεύματα σου σύμφωνα με την μέθοδο του πιάτου. Επίλεξε μια πηγή απαχης πρωτεΐνης  (π.χ τυρί με χαμηλά λιπαρά, αβγό, κοτόπουλο, ψάρι, όσπρια) που θα σε βοηθήσει να μείνεις χορτάτος/χορτάτη για αρκετή ώρα και συνδύασε την με φρούτα/λαχανικά και μια πηγή δημητριακών ολικής άλεσης (π.χ κρίθινα παξιμάδια, κάστανο ρύζι, πλιγούρι)


5.Κινήσου περισσότερο! Άφησε πιο μακριά το αυτοκίνητο ώστε να περπατήσεις, πήγαινε με τις σκάλες και όχι με το ασανσέρ. Βγες για περπάτημα ή βρες μια δραστηριότητα που σου αρέσει.


6. Αύξησε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και αντικατέστησε τους απλούς υδατάνθρακες με σύνθετος. Στόχευσε σε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά! Οι φυτικές ίνες θα σε βοηθήσουν να χορτάσεις ευκολότερα και επιπλέον θα συμβάλουν στη βελτιώση της λειτουργίας του εντέρου και θα σε απαλλάξουν από ενοχλητικά φουσκώματα.

«Μη ξεχνάτε πως με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας, μπορούμε να πετύχουμε σημαντικές αλλαγές στην υγεία και την ευεξία μας»

Αντιγόνη Μπέκα

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc

Στουγιαννάκη 3-Νάουσα

Τηλ. 23323 01771

Κιν. 6984050471

https://www.instagram.com/nutrition4life_gr/?hl=