Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Συνέντευξη με την πλαστικό χειρουργό Μάτα Μήτσαλα

Η πλαστικός χειρουργός Μάτα Μήτσαλα επέλεξε με την οικογένεια της να εγκατασταθεί στη γενέτειρα της Νάουσα και να προσφέρει την πολυετή της εμπειρία και γνώση στους συντοπίτες της που την έχουν ανάγκη.

Ύστερα από μια δεκαετή πορεία σε γνωστά νοσοκομεία της Αγγλίας όπου εξειδικεύτηκε στην δερματοογκολογία, άνοιξε ένα άρτια εξοπλισμένο ιατρείο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας στη Βέροια (έναντι της Δημόσιας Βιβιλιοθήκης) ενώ παράλληλα συνεχίζει τη συνεργασία της με τα Νοσοκομεία Bristol Nuffield Hospital και Bristol Plastic Surgery.

Ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία σας στην ιατρική;  

Σπούδασα στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Πατρών και ολοκλήρωσα την υπηρεσία υπαίθρου στο κέντρο υγείας Λυγουρίου στην Αργολίδα ενώ παράλληλα έκανα εφημερίες στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Ναυπλίου. Για δυο χρόνια εργάστηκα ως ειδικευόμενη  γενικής χειρουργικής  στο νοσοκομείο Κατερίνης. Μετά το τέλος της ειδικότητας μου στην πλαστική χειρουργική στο Νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα εξειδικεύτηκα στην αισθητική πλαστική χειρουργική στο Νοσοκομείο St. Vincent και στην μικροχειρουργική στο Liverpool Hospital στο Σίδνευ της Αυστραλίας.

Είχα την τύχη να γνωρίσω και να εκπαιδευτώ  από παγκόσμια γνωστούς πλαστικούς χειρούργους όπως ο Dr Steven Liew . Στην πορεία, εργάστηκα ως clinical fellow στο γνωστό στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής  Frenchay Hospital όπου για δύο χρόνια απέκτησα εμπειρία σ'όλο το φάσμα της πλαστικής χειρουργικής συμπεριλαμβανομένων του τραύματος και αποκατάστασης της άκρας χείρας, κάτω άκρου, μαστού και καρκίνωμα του δέρματος καθώς και το μελάνωμα.

Από το 2014 ασχολήθηκα  περαιτέρω με τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα. Εκτός από την εκτομή όγκων  και την αποκατάσταση τους , εξειδικεύτηκα και πραγματοποίησα πολλαπλές επεμβάσεις λεμφαδένα φρουρού , λεμφαδενικους καθαρισμούς κεφαλής και προσώπου καθώς και σώματος. Επιπλέον  εκπαιδευτικά σε πρωτοποριακές επεμβάσεις αντιμετώπισης εκτεταμένων / μεταστατικών καρκίνων  όπως η Ηλεκτροχημειοθεραπεια. 

mat

Για την καλύτερη κατανόηση του δέρματος και της παθοφυσιολογίας του ώστε να παρέχω πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ασθενούς έκανα το δίπλωμα πρακτικής δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cardiff. Ακολούθως, ολοκλήρωσα το δίπλωμα της δερμοσκοπίας και προληπτικής δερματοογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Graz στην Αυστρία το οποίο συμπεριλάμβανε μια μετεκπαίδευση στην δερματοσκοπία στην Πανεπιστημιακή κλινική της δερματολογίας της Νάπολης υπό την επίβλεψη του καθηγητή Geppi Argenziano. 

Παράλληλα συνέχισα την μετεκπαίδευση μου στην αισθητική πλαστική χειρουργική .και συνεργάστηκα  με διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες όπως ο Nigel Mercer , Paul Wilson ,Antonio Orlando  κάνοντας ολο το φάσμα της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής ( βλέφαροπλαστική , ρινοπλαστικη ,facelift, επεμβάσεις στήθους και σώματος).

Από το 2019 κατέχω τη Θέση επιμελήτριας πλαστικής χειρουργικής με εξειδίκευση στον καρκίνο του δέρματος στο Bristol Nuffield Private Hospital και στο Bristol Plastic Surgery όπου εξακολουθώ να πηγαίνω μία φορά τον μήνα. Διατέλεσα επιμελήτρια επίσης στο Hereford Hospital, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bristol Royal Infirmary καθώς και στο Southmead Hospital στο Bristol.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της πορείας μου συμμετείχα σε μετεκπαιδεύσεις στην χειρουργική βλεφαροπλαστική, στο Face Lift ,στη ρινοπλαστική (μεταξύ άλλων στο Eye Centre UCLA Los Angeles με τον Steven Leibowitz ,στη Βιέννη με τον Mario Pelle Ceravo και τον Giovanni  Botti ) Επισης εκπαιδευτικά σε ειδικές τεχνικές  για πιο φυσικά αποτελέσματα για την ανάπλαση, την ανανέωση καθώς και την αναζωογόνηση του προσώπου με μη επεμβατικές μεθόδους όπως η χρήση υαλουρονικών ενθεμάτων, μπότοξ , μεσοθεραπειών, χρήση αυτόλόγου λίπους και PRP  καθώς και τη χρήση νεότερων τεχνολογικά μηχανημάτων όπως το BodyTite, Facetite, Morpheus για την αναδιαμόρφωση ασυμμετριών του σώματος και του προσώπου με λιγότερο επεμβατικές μεθόδους. 

mat

Πως πήρατε την απόφαση να επιστρέψετε στην Ελλάδα και ποιες υπηρεσίες μπορείτε να προσφέρετε στον νέο σας χώρο;

Επέστρεψα στην Ελλάδα γιατί θέλω να χρησιμοποιήσω την εμπειρία και τις γνώσεις μου από την εργασία στο εξωτερικό και τις μετεκπαιδεύσεις μου για να προσφέρω υψηλού επιπέδου ιατρική περίθαλψη στους Έλληνες ασθενείς.  

Δεν το κρύβω όμως ότι σαν οικογένεια μας έλειπε η ζωή στην Ελλάδα και ήθελα  το παιδί μου να μεγαλώσει σ΄ ένα πιο οικείο οικογενειακό περιβάλλον με την δικιά μας κουλτούρα.

Στο ιατρείο που δημιούργησα στην Βέροια σκοπός μου είναι να παρέχω ένα ασφαλές περιβάλλον για τον ασθενή σ'έναν πλήρως εξοπλισμένο χώρο όπου μπορώ να πραγματοποιήσω μικρές επεμβάσεις τόσο αισθητικής ,όσο και επανορθωτικής φύσεως.

Υπάρχει ίσως μια λανθασμένη αντίληψη ότι η χειρουργική είναι  κατά βάση αισθητικού τύπου παρεμβάσεις. Η επανορθωτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πλαστικής χειρουργικής (αντιμετώπιση καρκίνου του δέρματος, διόρθωση ουλών, επεμβάσεις αποκατάστασης μετά από σημαντική απώλεια βάρους, ασυμμετρίες προσώπου, αποκατάσταση βλεφάρων). 

Λογω της εξειδίκευσης μου στη δερματοογκολογία μ'ενδιαφέρει η πρόληψη και χρησιμοποιώ  διάφορες μεθόδους για την αντιμετώπιση προκαρκινικών βλαβών πριν την εξέλιξη τους σε διηθητικούς καρκίνους όπως την κρύοθεραπεία και την Daylight phototherapy.

Ακολουθώντας τους μέντορες μου Dr Steven Liew και Dr Mauricio DeMaio  χρησιμοποιώ τις πρωτοποριακές τεχνικές MD Codes και Beautification για τη χρήση υαλουρονικού οξέος με στόχο την επίτευξη φυσικών αποτελεσμάτων για την ανανέωση του προσώπου.

mat

Όσον αφορά τα ιατρικά μηχανήματα  έχω επιλέξει τα μηχανήματα  τελευταίας τεχνολογίας που κυκλοφορούν  παγκοσμίως  Bodytite ,Facetite και Morpheus8 . Βασίζονται στη νέα προηγμένη τεχνολογία Ραδιοσυχνοτήτων (RFAL) για την αναδιαμόρφωση του κολλαγόνου πετυχαίνοντας  τη βελτίωση  ουλών ακμής , αναζωογόνηση και αναδιαμόρφωσης ασυμμετριών σώματος και προσώπου, σύσφιξη του δέρματος και βελτίωση της χαλάρωσης  με λιγότερο επεμβατικές μεθόδους αποφεύγοντας την χρήση εκτεταμένων χειρουργικών τομών και μειώνοντας τον μετεγχειρητικό χρόνο αποκατάστασης.

Έφερα από την Αγγλία το πρωτόκολλο του Illumifacial με το οποίο χρησιμοποιώντας συνδυαστικά με το IPL Laser της Lynton και ειδικό Peeling και προιόντα δέρματος αντιμετωπίζονται  αποτελεσματικά δυσχρωμίες δέρματος, πανάδες, αγγειακές βλάβες και  ακμή .

Για τη φροντίδα του δέρματος και τη διατήρηση του ως συνέχεια της θεραπείας και στο σπίτι, ακολουθώ και προτείνω στους ασθενείς μου την  ιατρικής βαθμίδας σειρά προϊόντων δέρματος Is Clinical με στόχο την πιο ολοκληρωμένη θεραπεία καθώς και προϊόντα που βασίζονται σε φυτικές και όχι φαρμακευτικές ουσίες  για την χρήση του σε όλες τις ηλικίες (και μακροχρόνια χρήση).

 mat

Ποια πρέπει να είναι η σχέση του ασθενή με τον ιατρό;

Προτεραιότητα έχει ο ασθενής και οι ανάγκες του. Λειτουργώ με βάση την ενσυναίσθηση που διαθέτω απέναντι στους συνανθρώπους μου με γνώμονα τις αξίες αλληλεγγύης και προσφοράς. Στόχος μου είναι να ενημερώσω και να καθοδηγήσω τους ασθενείς μου ώστε να μπορούν να λάβουν μια εμπεριστατωμένη απόφαση για την θεραπεία τους. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23310 23646-6970077331

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

mat