Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024
Follow Us
Ο ΣΕΒΑΣ Νάουσας στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Νέες αξέχαστες στιγμές, σε 14.000 δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη, χάρισε ο 17ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ που μετέτρεψε το ηλιόλουστο πρωινό της Κυριακής 30 Απριλίου σε μία πολύπλευρη εμπειρία για όλη την οικογένεια, ανέδειξε τις σπουδαίες επιδόσεις των πρωταθλητών των δρόμων αντοχής και έστειλε ισχυρά μηνύματα κοινωνικής ευαισθησίας, δικαιώνοντας απόλυτα τις προσδοκίες των συμμετεχόντων αλλά και τον τίτλο της μεγαλύτερης διοργάνωσης της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα.

terna

Δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου, από 9χρονους μαθητές δημοτικών σχολείων μέχρι την 85χρονη Ευδοξία Δρακόλια στον Δρόμο 5.000μ. και τον 82χρονο Δημήτρη Αγγελιδάκη στον Δρόμο 10.000μ., καθώς και δρομείς με αναπηρίες, έζησαν τη χαρά της συμμετοχής και της προσωπικής νίκης, πλημμυρίζοντας τους άδειους δρόμους της πρωτομαγιάτικης Θεσσαλονίκης!

Η παγκόσμια διάσταση του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» αποτυπώθηκε φέτος με πρωτοφανή τρόπο, μέσα από την παρουσία δρομέων από 70 χώρες και πέντε ηπείρους, ακόμα και από μακρινά μέρη όπως η Νότιος Αφρική, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Χονγκ Κονγκ και το Περού! Πρόκειται για νέο, εκπληκτικό ρεκόρ ξένων συμμετοχών, που καταρρίπτει την προηγούμενη κορυφαία επίδοση των συμμετοχών από 63 χώρες στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2018!

Δύναμη ψυχής και μεγαλείο επιμονής κατέθεσαν πολλοί αθλητές με κινητικές δυσκολίες που έλαβαν μέρος στον δρόμο Υγείας 10.000μ. με τα τροχήλατα αμαξίδιά τους και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου κατά τη διάρκεια του τερματισμού τους στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου..

Από την πόλη μας με τον σύλλογο του ΣΕΒΑΣ Νάουσας  έλαβαν μέρος στα 10.000 μέτρα ο Κώστας Σακελλάρης και στα 5.000 μέτρα  οι  Γκίνογλου  Ραφαηλια – Φαλη ,Δάμτσιου  Παναγιώτα  , Λιόλιος Βαλαντης , Λυκοκώστας  Παναγιώτης  

 hana