Τρίτη, Απρίλιος 16, 2024
Follow Us
Περισσότερα από εκατό άτομα στην "Αστροπορεία και Αστροπαρατήρηση στο Βέρμιο" του ΑΣΠΤ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ και του ΑΣΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Πάνω από εκατό άτομα πήραν μέρος στην πολύ πετυχημένη εκδήλωση  με το Όνομα : "Αστροπορεία και Αστροπαρατήρηση στο Βέρμιο" του ΑΣΠΤ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ και του ΑΣΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ που έγινε το Σάββατο 29 Οκτωβρίου. 

 Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρατήρηση της Σελήνης από το τηλεσκόπιο που υπήρχε στο χώρο. Στην συνέχεια ακολούθησε μια ήπια νυχτερινή πορεία με φακούς κεφαλής  μέχρι το "Δόντι" υπό τις οδηγίες και κατευθύνσεις του υπεύθυνου οργάνωσης, Συνοδού Βουνού (και προπονητή του συλλόγου) κ. Γεώργιου Καισαρίδη, πάντα κάτω από το μυστηριακό πέπλο της νύχτας με επένδυση τους ήχους του Βουνού και της φύσης . Από το συγκεκριμένο σημείο  οι συμμετέχοντες αγνάντεψαν προς την φωτισμένη Νάουσα  και την γύρω περιοχή.   

  Με την επιστροφή  στο Camping το λόγο πήρε ο  γνωστός σε όλους για την αγάπη του προς τα αστέρια και το ουράνιο στερέωμα, Αστροφυσικός και Αστρονόμος κ. Χαρίτων Τομπουλίδης .  

 Ο Κύριος Τομπουλίδης μάγεψε με τον λόγο του και  την γλαφυρή περιγραφή του το κοινό, το οποίο ταξίδεψε στο χώρο και το χρόνο και περιπλανήθηκε στον μαγευτικό ουράνιο θόλο. 

 Τέλος προσφέρθηκε σε όλους ζεστό τσάι βουνού μετριάζοντας την αίσθηση του κρύου και βοηθώντας να ξεκινήσουν συζητήσεις γύρω από την πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν μαγεμένοι από την μοναδική εμπειρία. 

Τα Δ. Σ.και οι προπονητές των συλλόγων ευχαριστούν ιδιαίτερα τον κ. Χαρίτων Τομπουλίδη . Επίσης τον κ. Θωμά Χρήστου για το τηλεσκόπιο, όλους όσους βοήθησαν και φυσικά όλους όσους πήραν μέρος. Έπονται καινούργιες πρωτότυπες εκπλήξεις.