Σάββατο, Ιανουάριος 28, 2023
Follow Us
"Τα τρία τ 'Αεργίτε"

Το Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»

τέλεσε σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, γιορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή «Αγίου Γεωργίου Περιστερώτα», στο Ροδοχώρι Νάουσας, και Πάνδημο Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των πρωτεργατών, δωρητών, ευεργετών και ενισχυτών της Ιεράς Μονής, των κατά καιρούς αποβιωσάντων κατοίκων του Ροδοχωρίου και όλων των συγγενών και προσφιλών προσώπων των μελών του Σωματείου.

 Όπως είναι γνωστό, στις 3 Νοεμβρίου η Ορθόδοξος Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου. Η ημέρα αυτή ήταν μεγάλη γιορτή, ετιμάτο και εορτάζετο στον αλησμόνητο Πόντο με ιδιαίτερη ευλάβεια και πανηγυρικές εκδηλώσεις. Μάλιστα δε από τη γιορτή αυτή ο μήνας Νοέμβριος ονομάζεται από τους Πόντιους "Αεργίτες".

Παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι από το Ροδοχώρι, αλλά και Πόντιοι από την ευρύτερη περιοχή. Ο δήμαρχος Νάουσας κ. Ν. Καρανικολας και εκπρόσωποι της πυροσβεστικής υπηρεσίες Νάουσας. . Φωτογραφίες Γιώργος Καισαρίδης.

mparob