Παρασκευή, Μαϊος 03, 2024
Follow Us
Η ΠΟΙΗΣΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ - Παρέα της ταξιδεύει και η ΛΟ.ΣΥ.ΝΑ.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 2 & 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της δράσης "Η Ποίηση Ταξιδεύει" σε συνεργασία με την Ένωση Συγγραφέων Νομού Πιερίας, η ποίηση βρέθηκε στην Κορυτσά για να σμίξει ομότεχνους ποιητές.

Από την πόλη μας συμμετείχε η Κολτσάκη Μαρία, μέλος της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Νάουσας (ΛΟ.ΣΥ.ΝΑ.). Στην υποδοχή, στην φιλοξενία και τον συντονισμό της ποιητικής βραδιάς ο κ. Arjan Kallco από Klubi i Shkrimtarëve "Bota e Re" – Korçë. Οι ποιητές διάβασαν ποιήματά τους με θέμα την ειρήνη, άκρως επίκαιρο της εποχής μας, που άγγιξε τις καρδιές των παρευρισκομένων. Την μετάφραση των ποιημάτων από τα Αλβανικά στα Ελληνικά και αντίστροφα έκανε ο ποιητής Petros Arben Trebicka. Οι ποιητές από την Ελλάδα όπως κάθε φορά χάρισαν έναν σημαντικό αριθμό από βιβλία τους καθώς και βιβλία άλλων συναδέλφων λογοτεχνών στην βιβλιοθήκη. Ευχές, προσμονή και υπόσχεση για τρίγλωσση ποιητική ανθολογία, το επιστέγασμα της ποιητικής φιλίας μας.

6 ποιητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας έπλεξαν ύμνο στην ειρήνη και τη ζωή, μοιράστηκαν στίχους και όνειρα, αναζωπυρώνοντας την ελπίδα.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν οι ποιητές:

Ελένη Ζαραμητροπούλου, Κατερίνη, Μαρία Κολτσάκη, Νάουσα, Παρασκευή Κοντοπούλου, Μακρύγιαλο, Ευγενία Κορτσάρη, Κατερίνη, Μαρία Ξανθοπούλου, Παλαίφυτο, Μαρία Ποπκιώση, Γιαννιτσά,

Παναγιώτα Τσερτεκίδου, Κατερίνη,

Από την Αλβανία συμμετείχαν οι ποιητές: 

Arjan Kallco, Mimoza Marko, Gerta Bandilli Becka, Eris Rusi, Monika Monika, Athina Bino, Mariolla Konstandini, Petros Arben Trebicka, Pranvera karafili, Athina Bino, Robert Vangjeli, Τomas

Οι εικαστικοί από την Κατερίνη Ελένη Βούβαρη και Δέσποινα Σαργιαννίδου έδωσαν σημαντικό παρόν με έργα τους.

ΜΟΣΧΟΒΟΛΑ ΑΓΑΠΗ

Σκαρί στου λόφου την κορφή ψυχή σου χάρισα μορφή 

Η καμινάδα σου ζωντάνια μαρτυρεί

Τη ζεστασιά αγάπης συντροφεύεις

Σκαρί στου λόφου την κορφή αγνάντι πόθους ευλογεί

Οι κατοικούντες σε να τύχουν θαλπωρή

Ων άψυχο μα όλους μας θωπεύεις...

Σκαρί στου λόφου την κορφή πνευματική απαντοχή

Στο τζάκι δίπλα η κουβέντα χαλαρή

Μυρώνεις μύρια λούλουδα μαγεύεις

Μ.Α.Ρ.Κ.