Σάββατο, Μαϊος 04, 2024
Follow Us
Στην ιταλική πόλη L’Aquila μαθητές του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του σχολείου μας με το Istituto Teofilo Patini, δέκα μαθητές του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας,

συνοδευόμενοι από την κ. Μ. Γούπου και τον κ. Γ. Μπιλιούρη, φιλοξενήθηκαν την δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου από οικογένειες στην ιταλική πόλη L’Aquila. Μια μεσαιωνική πόλη με 99 πλατείες και 99 συντριβάνια, που έγινε γνωστή λόγω του καταστροφικού σεισμού του 2009, που άφησε πίσω 308 νεκρούς. Μία πόλη που αναγεννάται από τα ερείπια και θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ιταλίας το 2026.

Η αφετηρία έγινε με ξενάγηση στη Ρώμη και περιήγηση στις φημισμένες πλατείες της, το Κολοσσαίο και το Πάνθεον. Συνεχίσαμε εξερευνώντας την πόλη της L’Aquila, επισκεπτόμενοι τα διάφορα σιντριβάνια της, τις εντυπωσιακές εκκλησίες και πλατείες της, καθώς και το Πάρκο του κάστρου της πόλης, όπου φιλοξενείται ο απολιθωμένος σκελετός ενός τεράστιου μαμούθ. Ταξιδεύοντας στην επαρχία του Abruzzo επισκεφτήκαμε γραφικά χωριά, μυστηριακές σπηλιές και μεσαιωνικά κάστρα.

Αξιοσημείωτο ότι το ιταλικό σχολείο διέθετε πλανητάριο, online καταχώρηση απουσιών, διαδραστικούς πίνακες σε κάθε αίθουσα, ορχήστρα 60 μαθητών με διάφορα όργανα και …ένα εργαστήριο μακαρονιών!

Οι συμμετέχοντες μαθητές μας γύρισαν με γεμάτες τις βαλίτσες, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Συνοδεύονταν από την καθηγήτρια κ.  Μαρία Γούπου και τον καθηγητή  κ. Γιώργο Μπιλιούρη.