Τρίτη, Μαϊος 21, 2024
Follow Us
ΕΕ: Συμφωνήθηκε το ένατο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας συμφώνησαν οι 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης απόψε, στο πλαίσιο αντιποίνων για την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, όπως έγινε γνωστό από την τσεχική προεδρία της ΕΕ.

kartou

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το νέο- ένατο-  πακέτο κυρώσεων στις 7 Δεκεμβρίου, προτείνοντας την προσθήκη σχεδόν 200 φυσικών προσώπων και οντοτήτων στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ενόπλων δυνάμεων και τριών τραπεζών της Ρωσίας.

Μεταξύ άλλων, η Κομισιόν είχε εισηγηθεί την απαγόρευση κάθε νέας επένδυσης στη ρωσική βιομηχανία εξόρυξης, την απαγόρευση εξαγωγής στη Ρωσία εξαρτημάτων για την κατασκευή UAVs (μη επανδρωμένων αεροσκαφών) και αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές προϊόντων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την «πολεμική μηχανή» της Μόσχας.

Η συμφωνία για αυτό το ένατο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Μόσχας επιτεύχθηκε ομόφωνα από τους πρεσβευτές των «27» στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής. Απομένουν μόνο τα τυπικά για να αποτυπωθεί εγγράφως και να υπογραφεί (αύριο, Παρασκευή), ανέφερε η τσεχική προεδρία της ΕΕ σε ανάρτησή της στο Twitter.

πηγή:naftemporiki.gr

mpabee