Τρίτη, Απρίλιος 23, 2024
Follow Us
Βρετανία: Απεργίες μέσα στα Χριστούγεννα – Οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις εδώ και 70 χρόνια

Σε κλοιό απεργιών η Βρετανία υποδέχεται τα Χριστούγεννα. «Νεκρώνουν» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των επτά τελευταίων δεκαετιών.

mpakiou

Η καταιγίδα των απεργιών «παραλύει» τη Βρετανία πηγαίνοντας προς τα Χριστούγεννα, επηρεάζοντας μεταξύ άλλων και τον τουρισμό. Είναι γνωστό ότι το Λονδίνο αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό, κυρίως για τiς ημέρες των γιορτών.

Νοσηλευτές, προσωπικό του σιδηρoδρόμου, ταχυδρομικοί υπάλληλοι, οδηγοί λεωφορείων, χειριστές οχημάτων, προσωπικό ασφαλείας και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι διαφορετικών κλάδων απεργούν, με αποτέλεσμα η βρετανική πρωτεύουσα να «υπολειτουργεί». Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πρόκειται να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, επηρεάζοντας τόσο τους κατοίκους όσο και τους ταξιδιώτες.

Βρετανία: Χριστούγεννα με απεργία στα τρένα

Η άρνηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Ρίσι Σουνάκ- σημειώνει το ertnews – να διαπραγματευτεί τις αυξήσεις μισθών που ζητούν τα συνδικάτα, αλλά και η στάση της απέναντι στην πανδημία συνιστούν τους κυριότερους λόγους που ώθησαν τους εργαζόμενους σε θέσουν το Ηνωμένο Βασίλειο σε απεργιακό κλοιό.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες απεργιακές κινητοποιήσεις δεν έχουν γίνει από τα μέσα του περασμένου αιώνα στη Βρετανία. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) διέρχεται μεγάλη κρίση, με περίπου 100.000 νοσηλευτές να διαδηλώνουν, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η κυβέρνηση Σουνάκ ευθύνεται για την «τραγική» απεργία που πλήττει το NHS, δήλωσε ο ηγέτης του συνδικάτου νοσηλευτών, καθώς αρνείται να διαπραγματευτεί.

πηγή:newsit.gr

kater