Τρίτη, Απρίλιος 23, 2024
Follow Us
Σεισμός στην Τουρκία: Προειδοποιούν για μεγάλο χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κωνσταντινούπολη οι ειδικοί

Υπό τον τρόμο για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη ζουν οι πολίτες της πόλης της Τουρκίας, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν αποκλείεται ο Εγκέλαδος να χτυπήσει με σφοδρότητα την περιοχή.

beeha

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Τουρκία, Αριάννα Φερεντίνου, οι προειδοποιήσεις για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη είναι συνεχείς. Προειδοποιήσεις γίνονται και για το ενδεχόμενο τσουνάμι. Ήδη μάλιστα οι αρχές της Τουρκίας έχουν ξεκινήσεις σαρώσεις κτηρίων και κατεδαφίσεις ακατάλληλων κτισμάτων στην Κωνσταντινούπολη.

Ο γεωεπιστήμονας, Δρ. Νατζί Γκορούρ, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για το ενδεχόμενο ενός καταστροφικού σεισμού στην Κωνσταντινούπολη αναφέροντας ότι τα δύο μεγάλα ρήγματα που προκαλούν τους περισσότερους σεισμούς στην Τουρκία έχουν εκτονώσει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους. Από την άλλη, όμως, είπε πως όλα δείχνουν ότι ήρθε η σειρά πλέον της μεγάλης πόλης της Τουρκίας να δεχτεί χτύπημα από τον Εγκέλαδο.

«Υπάρχουν δύο ρήγματα που προκαλούν τους περισσότερους σεισμούς στην Τουρκία. Το ένα είναι το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας και το άλλο το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας. Και τα δύο ρήγματα έχουν εκφορτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει πολύ μεγάλος σεισμός στην Τουρκία τα επόμενα μερικές εκατοντάδες χρόνια, τουλάχιστον κατά μήκος αυτών των δύο ρηγμάτων.

Η κατάσταση όμως, στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι καθόλου καλή. Ανησυχώ για την πόλη αυτή. Όλες οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι ήρθε ο καιρός για εκείνη. Είχε ειπωθεί ότι ένας σεισμός αναμενόταν σε περίπου 30 χρόνια και επειδή έχουν περάσει 23 χρόνια, θέλω να πω ότι είναι πολύ κοντά. Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε το πολύ 7,5 Ρίχτερ. Αν και περιμένουμε μικρότερο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, οι ζημιές θα είναι περισσότερες από ό,τι στο Καχραμανμαράς», τόνισε ο Τούρκος επιστήμονας.

πηγή:newsit.gr

tiktou