Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Επιτυχημένη η παρουσίαση βιβλίου της Θεοδώρας Δαγκαλάκου «Ο κόσμος απ΄ το παράθυρό μου» (video+φωτορεπορτάζ)

Την Παρασκευή 26.05 έγινε η παρουσίαση βιβλίου της Θεοδώρας Δαγκαλάκου στην αίθουσα «Καμίνι» της Έρια του πολυχώρου Χρ. Λαναράς Νάουσας, με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου «Bookstagram».

Παρουσίαζαν η Κατερίνα Ζαρδαβά (φιλόλογος) και η Στέλλα Μαλιούφα (εκπαιδευτικός/ Καθ.χορού/χορογράφος).

Συμμετείχαν στην έκθεση με τα έργα τους οι εικαστικοί/ζωγράφοι: Κωνσταντίνος Αντιφάκος (ΕΝΤΙ) , Ευαγγελία Εξηντάρα, Σταύρος Καρανάτσιος (Okrad) , Καλλιόπη Α. Λαφάρα, Εύα Λιγάκη, Αλεξ Ραντάνοβιτς, Τίνα Σκούρτη, Αλέξανδρος Τσάκωνας και δύο μαθητές.

Την επιμέλεια της έκθεσης των έργων ανέλαβαν η Ευαγγελία Εξηντάρα και η Καλλιόπη Α.Λαφάρα ενώ τη μουσική επιμέλεια ο Τρύφων Μπάιτσης.

Η Κατερίνα Ζαρδαβά,  κατάφερε να συγκινήσει τόσο την ίδια την συγγραφέα όσο και το κοινό με τον λόγο της!

(Απόσπασμα από την ομιλία της Κατερίνας Ζαρδαβά)

 «Η Θεοδώρα δεν μένει απλός παρατηρητής της ασχήμιας και της παρακμής. Δεν μένει μόνο στα κατηγορώ και στην αμφισβήτηση. Ξέρει καλά πως αυτό που χρειάζεται για να τα καταφέρει σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο είναι η προσωπική Μεταμόρφωση . «Να ανθίσει μέσα της ένα πλάσμα ανθρώπινο. Να πνίξει με αγάπη όλη την πλάση.» Αυτό θεωρώ πως είναι το μήνυμα που μας αφήνει η ποίησή της και γι αυτό το βλέπουμε και στο εξώφυλλο. Το παράθυρο που ανοίγει  η Θεοδώρα είναι τελικά ένα παράθυρο στην ενδοσκόπηση,  στην αισιοδοξία, στην ενεργητικότητά, στην αγωνιστικότητα» .

Η Στέλλα Μαλιούφα, απήγγειλε και χορογράφησε το ποίημα «Ματαίωση» με έναν συγκλονιστικό τρόπο σε συνδυασμό με τη μουσική του Τρύφωνα Μπάιτση που μάγεψε  τους θεατές.

Τα έργα των καλλιτεχνών υπέροχα, άψογα τοποθετημένα στον ατμοσφαιρικό χώρο της αίθουσας «Καμίνι» , προσέφεραν μιαν άλλη οπτική «στον κόσμο απ’ το παράθυρό μου» γεννώντας έτσι συζήτηση για το «δέσιμο» ποίησης και ζωγραφικής!

Και φυσικά υπέροχη η εξυπηρέτηση της Αναστασίας και του Γιώργου από το βιβλιοπωλείο «Bookstagram».

Ήταν μια όμορφη βραδιά με πολλή ποίηση, τέχνη και κρασί!

Εις το επανιδείν!

…μιας και η ομάδα υποσχέθηκε πως θα έρθουν και νέα πρότζεκτ με θέμα «Ο κόσμος απ’ το παράθυρό μου».

Χορηγός Οινοποιείο Αργατία