Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νάουσας ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νάουσας το μεσημέρι της Δευτέρας (29.05.2023) για θέματα πρόληψης και λήψης μέτρων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση τυχόν κινδύνων από πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ

Στη σύσκεψη - που συγκλήθηκε ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου - συμμετείχαν εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ημαθίας, του Δασαρχείου, αρμόδιων δημοτικών υπαλλήλων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων.

Ειδικότερα, στη συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση για την ετοιμότητα του δήμου σε θέματα πολιτικής προστασίας από τον Δήμαρχο Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Αντώνη Καραγιαννίδη και αναλύθηκαν οι άξονες του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Η.Π. Νάουσας, που αφορούν στην άμεση διαχείριση και αντιμετώπιση των συνεπειών σε περίπτωση πυρκαγιών και έκτακτων καιρικών φαινομένων. Επίσης, στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε άσκηση συντονισμού επί χάρτου για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο Αρκοχώρι, με την κωδική ονομασία «Βέρμιο 2023».