Πέμπτη, Μάρτιος 30, 2023
Follow Us
Η ΛΟ.ΣΥ.ΝΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ…

Με τα "φτερά" της ΛΟ.ΣΥ.ΝΑ. η ποίηση ταξίδεψε από το 1821 απ' άκρη σ' άκρη τον Νομό Ημαθίας.

Εκπρόσωποι της Λογοτεχνικής συντροφιάς Νάουσας συναντήθηκαν, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου   με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Βέροιας κ.  Συρμούλα Τζήμα – Τόπη και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου με τον Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας κ.  Γεώργιο Μαντζώλα, προκειμένου να δωρίσουν αντίτυπα της συλλογικής ποιητικής και εικαστικής ανθολογίας «Η Ποίηση ταξιδεύει στο… 1821» στα Γυμνάσια, Λύκεια και στις βιβλιοθήκες των Δήμων Βέροιας και Αλεξάνδρειας.

Με αυτήν την προσφορά ολοκληρώνεται η διανομή της συγκεκριμένης ανθολογίας στα σχολεία -δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια- και σε πολιτιστικούς φορείς του Δήμου Νάουσας καθώς και σε γυμνάσια, λύκεια και βιβλιοθήκες των Δήμων Βέροιας και Αλεξάνδρειας.

H Λογοτεχνική Συντροφιά Νάουσας (ΛΟ.ΣΥ.ΝΑ.) χαράζει την πορεία της με πολυποίκιλες δραστηριότητες από το 2017.

Στις δράσεις της συμπεριλαμβάνονται η αφιλοκερδής έκδοση του ομιλούντος βιβλίου με τίτλο «Λάμψεις Ποιητικές», απευθυνόμενο ειδικά σε άτομα με μειωμένη όραση, το οποίο διανεμήθηκε σε συλλόγους Τυφλών στην ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό, παρουσιάσεις εντοπίων και μη συγγραφέων, αλληλοστήριξη και συμμετοχή μελών σε συλλογικά έργα και σύνδεση με αντίστοιχες συλλογικότητες γειτονικών νομών.

«Φίλοι του βιβλίου, εραστές  της τέχνης & του πολιτισμού, τεχνίτες του λόγου, με κύριο μέλημά μας τη χαρά της δημιουργίας μακριά απ' την ψυχοφθόρο καθημερινή βάσανο. Σήμερα που απειλούνται οι αξίες του πολιτισμού μας κι αλλοιώνονται τα ήθη και τα έθιμά μας, αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο στην αλλοτρίωση.»

Γιώργος Αγγελιδάκης,  Μερκούριος Γιάντσης

Ξανθίππη Γκιούρου, Στέλλα Ζωγραφοπούλου  

Χρήστος Κωστελίδης,  Αλέξανδρος Λυσιμάχου

Δημήτρης Ντίκας,  Ευθυμία Ρακιτζή,  Ντίνα Παλιομπέη

Μαρία Α. Ρέντη - Κολτσάκη, Δήμητρα Ταμπάκη.