Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us

Με την κ. Τούρνα Τατιάνα, εκπρόσωπο της διοργάνωσης του Δάσους των Χριστουγέννων είχε την ευκαιρία να συναντηθεί το inaoussa.gr και να πληροφορηθεί τόσο για τις πρώτες μέρες λειτουργίας του αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια…

 

 

 

Ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής του άλσους του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα για την δημιουργία του «Δάσους των Χριστουγέννων»;

Τατιάνα Τούρνα: Το φυσικό τοπίο του Αγίου Νικολάου σε προσκαλεί από μόνο του, είναι ένας πάρα πολύ όμορφος χώρος, έχουμε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιβάλλον και αυτόματα ένα σκηνικό που με μικρές και καλαίσθητες πινελιές μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα γιορτινό περιβάλλον μέσα στο κλίμα των ημερών. Αυτός ήταν και ο λόγος που το επιλέξαμε καθώς είναι ένα μέρος που ούτως η άλλως  δέχεται επισκέψεις και τουρισμό και ο σκοπός μας ήταν να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να το κάνουμε ακόμη πιο ελκυστικό και να προσθέσουμε ένα ακόμη κίνητρο για τον κόσμο ώστε να το επισκεφθεί, θεωρώντας το βέβαια ως βάση για να επισκεφθεί συνολικά την περιοχή της Νάουσας, που πιστεύουμε πως έχει πολλά πράγματα ο επισκέπτης για να δει, να γευτεί και να κάνει.

 

Τι μπορεί να δει ο επισκέπτης ερχόμενος  στο «Δάσος των Χριστουγέννων»;

Αρχικά να τονίσουμε πως η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στο δάσος, όπου στα εξήντα στρέμματα μπορεί κανείς να περπατήσει και να χαρεί τις μοναδικές εικόνες που του προσφέρει το άλσος του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια μπορεί να επισκεφτεί το σπίτι του Άγιου Βασίλη, το οποίο έχουμε εντάξει στο φυσικό περιβάλλον, οπού εκεί οι μικροί μας φίλοι μπορούν να γράψουν τα γράμματά τους στο ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη. Ακόμη θα δει Παραμυθένια μανιταρόσπιτα, χιονισμένα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ και πολλές γιορτινές δράσεις με σκοπό να διασκεδάσουν και να ζήσουν τη μαγεία των γιορτινών ημερών οι επισκέπτες.

Κοινωνικό πρόσωπο- Φιλανθρωπικά σωματεία

Η διοργανώτρια εταιρία παραχώρησε από καρδιάς σε φιλανθρωπικά σωματεία, χώρους εντός του δάσους  καθώς θεωρούμε πως είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς στις δύσκολες μέρες που περνάμε και είναι  πολύ σημαντική για εμάς η παρουσία τους εδώ σε αυτές τις μέρες αγάπης. Ελπίζουμε ο κόσμος να το αγκαλιάσει και να το στηρίξει ενεργά.

 

 

Πώς είναι η συνεργασία με τον δήμο Νάουσας;

Για εμάς η συνεργασία με τον δήμο αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη, κυρίως με το πόσο ανοικτά αντιμετωπίζει το θέμα μιας τέτοιας επένδυσης πάντα προσηλωμένος στο καλό και το συμφέρον τόσο των πολιτών όσο και των καταστηματαρχών της περιοχής αλλά και με ανοικτή σκέψη προκειμένου να αξιοποιηθεί όσο καλύτερα γίνεται το άλσος του Αγίου Νικολάου.

Ποιος είναι ο αριθμός επισκεπτών και τι αναμένετε στις μέρες των εορτών;

Επειδή  ο χώρος του άλσους είναι ανοικτός και  η είσοδος ελεύθερη σε όλους δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή στοιχεία για τους επισκέπτες αν και σαφώς μιλάμε για μερικές δεκάδες χιλιάδες μέχρι τώρα και περιμένουμε ακόμη περισσότερο κόσμο όσο πλησιάζουμε στις ημέρες των εορτών. Τους αναμένουμε όλους και θα τους υποδεχτούμε με μεγάλη μας χαρά.

Υπάρχουν σκέψεις για περεταίρω συνεργασία με τον δήμο στο μέλλον;

Ένας από τους αρχικούς μας στόχους είναι η συνέχιση και τα επόμενα χρόνια του Δάσους των Χριστουγέννων αφενός γιατί είναι μια μεγάλη επένδυση που δεν μπορεί να αποσβεστεί στη διάρκεια ενός έτους  και αφετέρου η τοποθεσία προσφέρεται  για να γίνει το Δάσος των Χριστουγέννων θεσμός , να μεγαλώσει και με την πάροδο του χρόνου να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερους τομείς δραστηριότητας εδώ, προκειμένου να λειτουργήσει θετικά για και  για άλλους επαγγελματίες και για τον κόσμο της Νάουσας κάτι που είναι και σκοπός του δήμου από όσο γνωρίζουμε. Δεν το βλέπουμε ως ευκαιρία της μια χρονιάς αλλά θέλουμε να επενδύσουμε και να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχει αυτός ο χώρος.

Ποιες είναι οι προσδοκίες από τους πολίτες της Νάουσας;

Είναι απαραίτητη για εμάς η στήριξή τους, γιατί άσχετα με το ποιος ξεκινάει την πρωτοβουλία και το ποιος παίρνει τα ρίσκα, είναι κάτι που είναι στον τόπο τους επομένως νομίζω πως θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν όφελος. Εμείς ξεκινήσαμε να στήνουμε κάτι και περιμένουμε το λιθαράκι του καθενός και αυτό ξεκινάει από τον επισκέπτη που θα έρθει με την οικογένεια, τα παιδιά και τους φίλους του για να διασκεδάσουν εδώ, μέχρι βεβαίως και τους επιχειρηματίες που ευελπιστούμε να στηρίξουν ενεργά το εγχείρημά μας αυτό σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ποιες εκδηλώσεις-δραστηριότητες φιλοξενείτε;

Υπάρχουν σε καθημερινή βάση δραστηριότητες που απευθύνονται κατά κύριο λόγο στα παιδιά και όσο πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων θα έχουμε ακόμη περισσότερες εκπλήξεις για τους επισκέπτες μας.

Ποια είναι τα σχόλια των επισκεπτών για το Δάσος των Χριστουγέννων;

Τα σχόλια που ακούμε καθημερινά είναι πολύ ενθαρρυντικά. Όσοι επισκέπτονται το χώρο μπαίνουν  αμέσως στο κλίμα των Χριστουγέννων και τα σχολεία που έχουν περάσει παρακινούν και άλλα να επισκεφτούν τη Νάουσα και το άλσος του Αγίου Νικολάου. Ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να μας επισκεφτούν ακόμη περισσότεροι και να διασκεδάσουν μαζί με όλους εμάς.

 

Φωτογραφικό υλικό: moments of life