Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us

kouΗ Νάουσα και τα χωριά της αφήνουμε πίσω της τις πληγές της χαμένης κλωστοϋφαντουργίας και αισιοδοξούμε ξανά. Οι κάτοικοι είναι περήφανοι για μια περιοχή σε διαρκή εξέλιξη με λαμπρή προοπτική βασιζόμενη στην ενέργεια, την καινοτομία, και την αειφορία, και που εργάζεται ώστε να αναδειχθεί σε πρότυπο μικρού, σύγχρονου, ευρωπαϊκού τόπου. Η καθημερινότητά τους έχει αλλάξει θεαματικά όσον αφορά την ποιότητα ζωής, σε θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης. Είναι μία πόλη με νερά και θα παράγει την ηλεκτρική της ενέργεια από το ίδιο νερό που πίνουν οι κάτοικοί της με μία επένδυση που υποστηρίζει η ευρωπαϊκή Τράπεζα και ο ΤΑΠ και σχεδιάστηκε από Ναουσαίους και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ζούνε σε μία πόλη που προσβλέπει σε καθαρά και πράσινα έσοδα, χωρίς οικονομικά βάρη για τις επόμενες γενιές και χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος στοχεύοντας μέσα από τον σχεδιασμό στη βελτίωση των τελών και των επιβαρύνσεων του δημότη, στις νέες υποδομές, αλλά και στη στήριξη των νέων οικογενειών και όσων έχουν ανάγκη.

Κοιτάμε με σταθερό βλέμμα και αυτοπεποίθηση το μέλλον και μέλλον σημαίνει επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, νέες τεχνολογίες και εξωστρέφεια. Με τους ίδιους πόρους του Δήμου, χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, καθώς και από άλλους φορείς και χρηματοδοτικά εργαλεία σχεδιάστηκαν, υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν έργα και δράσεις ύψους άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ! Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου μας συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους με την οποία θα αλλάξει το εμπορικό κέντρο της πόλης Κυρίως όμως τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης με δράσεις ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Από την Κίνα μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για πρώτη φορά οι άνθρωποι ακούνε για τη Νάουσα και το μήνυμά της, το «Sorry No Beaches” με το χιούμορ και το παιχνίδι του δείχνει το θετικό κλίμα στην πόλη και υπόσχεται μία περιοχή με brand name, με κουλτούρα, φιλόξενη και ευχάριστη. Ανεβάζουμε την αξία της περιοχής για να μπορούμε να διαπραγματευτούμε σωστά την αξιοποίηση της περιουσίας μας.

Με τις ιδέες μας και τα έργα μας η Νάουσα γίνεται όλο και καλύτερος τόπος για να ζούμε! Συνεχίζουμε!

Νικόλαος Κουτσογιάννης
Δήμαρχος Δήμου Η.Π Νάουσας

Δες ακόμα: Κοινός Τόπος